Laatste nieuws over Netflix

Rowan Atkinson (Mr. Bean) komt naar Netflix met serie: Man vs Bee

Rowan Atkinson is natuurlijk vooral bekend van Blackadder, Johnny English en bovenal: Mr. Bean. De acteur annex komediant nam afscheid van het witte doek en het televisiescherm om ene pauze in de lassen. Maar binnenkort keert hij terug… en wel op Netflix met Man vs. Bee.

Rowan Atkinson tegen een bij

De streamingdienst heeft vandaag namelijk aangekondigd dat er een komedieserie in de maak is met Atkinson in de hoofdrol, getiteld Man vs. Bee. Die show krijgt in totaal tien afleveringen (van elk maar ongeveer tien minuten), zo weten wel al, maar Netflix is voorlopig wel wat geheimzinnig over het plot: Atkinson speelt nieuw typetje, dat moet oppassen op een grote, luxe villa. Daar krijgt hij het aan de stok met een irritante bij (het insect dus).

24 juni is het zover

De opnames van Man vs. Bee zijn al lang en breed afgerond. Vorig jaar zomer werd er gefilmd in de Engelse hoofdstad Londen en in principe is de serie bijna klaar om gereleaset te worden. De puntjes worden nog op de i gezet in het post-productieproces. Dat neemt nog een paar maanden in beslag, maar op 24 juni aanstaande is het zover, dan komt Man vs. Bee uit op Netflix.

Hele hoop andere projecten

Overigens heeft de streamingdienst ook een hoop andere Britse projecten aangekondigd, zoals bijvoorbeeld Baby Reindeer, Cuckoo Song, Half Bad, Lockwood & Co, The Red Zone en The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle. Het betreft series met een verscheidenheid aan verschillende onderwerpen, The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle is bijvoorbeeld een thriller (een ‘moordmysterie’), waar The Red Zone een komedieserie over voetbal is.

‘Wereld veroveren’

Anne Mensah, vicepresident bij Netflix UK, laat weten: “We hebben een heel nieuw team gecreëerd, speciaal voor Groot-Brittannië. En dat allemaal om beter te kunnen ‘connecten’ met al het talent dat hier rondloopt. Het is een nieuwe plek waar schrijvers, producers, regisseurs en acteurs samen kunnen komen om series te maken, die daarna de hele wereld moeten veroveren.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?