Laatste nieuws over Netflix

Russian Doll alsnog verlengd met tweede seizoen

Russian Doll is door Netflix verlengd met een tweede seizoen. De serie kwam als een komeet binnen en de makers lieten gelijk al weten dat ze veel meer plannen hadden. Toch werd het lang stil, om nu toch te worden verlengd.

Nadia gevangen in tijdlus

In Russian Doll draait het om Nadia. Ze beleeft haar verjaardag over en over doordat ze in een tijdlus zit. Telkens gaat ze op een bizarre wijze door, om weer terug te keren op de toilet van haar feestje. Wel rafelt de wereld langzaam af, tot ze een jongen tegenkomt die net zoals Nadia in een tijdlus blijkt te zitten. Ze kennen elkaar alleen helemaal niet, dus is het zoeken naar de reden waarom.

Plannen voor drie seizoenen

Het einde van het eerste seizoen kon gezien worden als een definitief einde, maar laat tegelijkertijd ook veel ruimte voor een vervolg. Showrunner Lesly Headland en hoofdrolspeelster Natasha Lyonne spraken met The Hollywood Reporter over de serie. Ze gaven aan al zeven jaar aan het project te werken en plannen te hebben voor drie seizoenen. “We hebben Russian Doll bij Netflix gepitcht als een serie van drie seizoenen. En sinds dat moment zijn er nog zoveel gedachtes bijgekomen om het verhaal verder te vormen. Toen we de serie hebben gepitcht, was Nadia in alle drie de seizoenen aanwezig. Maar niet op een heel conventionele manier. Vooral omdat we wisten dat Nadia altijd het kloppend hart en de ziel van Russian Doll zou zijn.”

Russian Doll seizoen 2

Al verscheen de serie op 1 februari op Netflix, het heeft dus tot half juni geduurd voor er een tweede seizoen is besteld. Opnieuw worden er acht afleveringen gemaakt van Russian Doll, zo werd bekend tijdens de CODE Conference in Arinzona. Over de exacte cast is nog niets bekendgemaakt, wel zal Natasha Lyonne opnieuw terugkeren als Nadia. Ook wanneer het seizoen verwacht mag worden is nog niet duidelijk.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?