Laatste nieuws over Netflix

Scandi-kraker The Killing komt eindelijk naar Netflix

The Killing is één van de grondleggers van de huidige Scandinavische thrillerseries. De truien van Sarah Lund werden een decennium geleden cult en het verhaal naar de moordenaar van een meisje een absolute speurtocht. Nu komt de hele serie naar Netflix.

The Killing aka Forbrydelsen

De serie The Killing is samen met The Bridge de grootste Scandinavische thrillerserie van de afgelopen jaren. De reeksen gingen verder dan een whodunit en werden daarmee trendsetters. Het duurde ook niet lang voor The Killing een Amerikaanse remake kreeg. Deze heeft lang op Netflix gestaan, nu is het de beurt aan het origineel. De drie seizoenen komen namelijk op 1 oktober op Netflix.

Sarah Lund en haar zoektocht

Rechercheur Sarah Lund komt voor een vreselijke zaak te staan. Een negentienjarig meisje wordt dood aangetroffen in een kofferbak en blijkt ook nog eens te zijn verkracht. Ze moet het onderzoek leiden samen met Jan Meyer, maar de twee liggen niet echt op één lijn. Daar komt nog eens bij dat het onderzoek ze al snel naar een zeer hoog politiek niveau brengt, waardoor de problemen zich voor Sarah in rap tempo opstapelen. Er volgden ook een tweede en een derde seizoen, telkens met nieuwe zaken.

Bekijk de trailer van The Killing

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?