Laatste nieuws over Netflix

Schokkend prinses Diana-moment in The Crown seizoen 5

In november 2022 komt The Crown seizoen 5 uit op Netflix en volgens het Engelse boulevardblad The Sun krijgen we in de nieuwe afleveringen een behoorlijk berucht moment uit het leven van prinses Diana te zien.

Turbulente jaren 90

Naar verluidt gaat het vijfde seizoen van de populaire serie over de jaren 90. De rest van de geschiedenis van de Britse royals is immers al voorbijgekomen, van de kroning van koningin Elizabeth tot het turbulente huwelijk tussen prins Charles en prinses Diana. Op die voet gaat The Crown verder, bericht The Sun. En de krant noemt het een goede mogelijkheid dat het beruchte interview dat Diana gaf aan journalist Martin Bashir van de BBC in seizoen 5 zit. Het bewuste vraag-antwoordgesprek zorgde in 1995 voor een storm aan ophef.

Mentale struggles en huwelijksproblemen

Prinses Diana nam namelijk bepaald geen blad voor de mond en vertelde over haar mentale struggles en haar huwelijksproblemen. Zelfs de affaire die prins Charles had met Camilla Parker Bowles kwam aan bod! Volgens de geruchten wordt er een gehele aflevering gewijd aan het beroemde interview. De bewuste uitzending van het BBC-programma Panorama is niet zomaar beroemd, onlangs (anno 2021 dus) haalde het de headlines wéér. Er werd gerechtelijk vastgesteld dat Bashir Diana misleid had, door haar bijvoorbeeld vervalste papieren te laten zien, waardoor de prinses helemaal losging op de televisie en geheim na geheim verklapte. Diana’s familie, onder wie prins Harry, ziet het interview nog altijd als een zwarte bladzijde.

Cast The Crown krijgt make-over

De cast van The Crown krijgt een flinke make-over voor seizoen 5. Koningin Elizabeth wordt gespeeld door Imelda Staunton (bekend als Dolores Umbridge in de Harry Potter-films). Jonathan Pryce (The Two Popes en Tomorrow Never Dies) kruipt in de huid van Elizabeths man prins Philip. Lesley Manville (Maleficent) meet zich de rol van prinses Margaret aan, waar Elizabeth Debicki (Tenet) prinses Diana speelt. De rol van prins Charles wordt vertolkt door Dominic West (A Walk to Remember).

The Crown op Netflix

In november 2022 komt The Crown 5 naar Netflix. Het is het een-na-laatste seizoen, want seizoen 6 wordt de zwanenzang van de populaire show. Aanvankelijk wilde men de serie na het vijfde seizoen laten eindigen, maar de makers kwamen terug op deze beslissing om The Crown niet af te hoeven raffelen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?