Laatste nieuws over Netflix

Schrijfster The Bridge werkt aan eerste Zweedse Netflix Original

Netflix gaat het boek Quicksand verfilmen en daarvoor heeft het de schrijvers van The Bridge in de arm genomen. Het wordt de eerste Zweedse Netflix Original Serie en het boek won vorig jaar een belangrijke boekenprijs.

The Bridge

Scandinavische series zijn hot en één van de bekendste en populairste is The Bridge, waarvan drie seizoenen op Netflix staan. De serie zit ontzettend goed in elkaar en Camilla Ahlgren had hier als schrijfster een belangrijk aandeel in.

Ahlgren is nu gestrikt om het verhaal voor de verfilming van Quicksand te schrijven. Naar verwachting starten de opnames van Quicksand begin 2018 en de productie wordt door FLX verzorgd. Dit Zweedse productiebedrijf werkte in het verleden al aan onder andere The Bonus Family en De 100 Jarige Man die uit het Raam Klom en Verdween.

Quicksand op Netflix

Met Quicksand gaat Netflix verder met het produceren van Originals buiten Amerika. Inmiddels begint de lijst behoorlijk lang te worden, met Netflix Originals uit bijvoorbeeld Spanje, Italië, Frankrijk en Engeland. Zweden is het derde Scandinavische land dat een Netflix Original Serie ‘krijgt’. Noorwegen en Denemarken ging Zweden al voor.

Quicksand is gebaseerd op het boek van Malin Persson Giolito. Het boek won in 2016 de prijs van het beste crimeboek van Scandinavië. Quicksand draait om een middelbare scholier, Maja Norberg. Zij wordt verdacht van moord na een massa schietpartij op een school in Stockholm. Wanneer de gebeurtenissen van de tragische dag duidelijk worden, komt ook haar relatie met een jongen en zijn disfunctionele familie aan het oppervlakte.

In een reactie laat Netflix weten dat het niet kan wachten op het resultaat van de verfilming van Quicksand. “Zweden heeft een traditie voor grote crimeliteratuur en series. We hebben daarom gekeken naar iets speciaals voor deze regio”, vertelde Erik Barmack, verantwoordelijk voor de internationale Original Series van Netflix. Barmack had ook nog lovende woorden over voor Giolito en Ahlgren. “We zijn trots om het werk van Malin te mogen brengen en eveneens trots om met Camilla aan de slag te kunnen. Ze is één van de beste televisieschrijvers van de wereld.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?