Laatste nieuws over Netflix

Schrijvers Game of Thrones met Three-Body Problem aan de slag voor Netflix

David Benioff en D.B. Weiss gaan de boeken The Three-Body Problem verfilmen. Het tweetal is bekend als de makers van de Game of Thrones-serie en gaan nu aan de slag met de Chinese boeken van Cixin Lui. Samen met Alexander Woo zullen ze een serie gaan maken met dezelfde titel.

Van Game of Thrones langs Star Wars naar China

Benioff heeft al een lange staat van dienst. Deze begon met 25th Hour en via onder meer Troy en The Kite Runner kwam hij in 2010 bij Game of Thrones terecht. Daar werkte hij samen met D. B. Weiss en dat leverde één van de meest succesvolste series ooit op. Het leek er enige tijd op dat ze een Star Wars-trilogie zouden gaan maken rondom de oude republiek, maar uiteindelijk besloten ze uit het project te stappen. Ze konden het niet combineren met hun aanstaande Netflix-projecten.

The Three-Body Problem

Deze waren lang onbekend, maar nu is er steeds meer duidelijkheid. Cixin Liu schreef de trilogie The Three-Body Problem. Met naast het eerste boek met deze titel ook The Dark Forst en Death’s End. Benioff, Weiss en Woo zullen met z’n drieën hiermee aan de slag gaan. Net zoals bij Game of Thrones wordt een bijzondere wereld belicht. In The Three-Body Problem gaat het over het eerste contact van de mensheid met een buitenaardse beschaving. Benioff: “Het is de meest ambitieuze science-fiction serie die we hebben gelezen en neemt je mee op reis vanuit de jaren’60 van de afgelopen eeuw tot het einde der tijd. We kijken er naar uit om de komende jaren van ons leven dit verhaal tot leven te brengen voor kijkers over de hele wereld.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?