Laatste nieuws over Netflix

Seizoen 2 The Haunting of Hill House toch niet ondenkbaar

Het is niet langer ondenkbaar dat er toch een tweede seizoen van The Haunting of Hill House op Netflix komt. De horrorserie ging in oktober in première bij de streamingdienst en scoorde indrukwekkende cijfers, maar lang leek het er op dat het bij één seizoen zou blijven.

Succesvolle horrorserie

Horror is een populair genre, maar tegelijkertijd is het voor de makers om hierbinnen hoge ogen te gooien. Dikwijls worden er onvoldoendes aan horrorfilms gegeven en horrorseries zijn überhaupt schaars. Dat het de makers van The Haunting of Hill House is gelukt om er een succes van te maken mag dan ook bijzonder heten.

Ondanks dat succes leek er lange tijd maar weinig kans op een tweede seizoen van The Haunting of Hill House. Langzaam lijkt hier nu toch verandering in te komen.

The Haunting of Hill House vervolg?

Of The Haunting of Hill House een vervolg krijgt op Netflix is nog steeds niet bevestigd, maar het ziet er wel meer hoopgevend uit inmiddels. De vele fans smeken al sinds de lancering om een tweede seizoen van The Haunting of Hill House. Voor die fans is er nu een positief bericht, want er zijn sterke geruchten dat showrunner Mike Flanagan al werkt aan een tweede seizoen van The Haunting of Hill House. Dit gerucht is niet uit de lucht gegrepen, maar heeft The Hollywood Reporter vernomen van Carla Gugino. Zij speelt Olivia Crain in The Haunting of Hill House.

Anthologieserie

Mocht er toekomst zijn voor The Haunting of Hill House, dan heeft het eerder toekomst in de vorm van een anthologieserie, zoals bijvoorbeeld ook American Horror Story is. Dit wil zeggen dat ieder seizoen een zelfstandig verhaal is, met veelal nieuwe personages. Naast American Horror Story zijn ook Fargo, True Detective en The Sinner hier voorbeelden van. Van laatstgenoemde voorbeeld was het overigens ook de bedoeling dat er slechts één seizoen gemaakt zou worden, maar door het grote succes werd toch anders besloten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?