Laatste nieuws over Netflix OITNB-week

Seizoen 3 Orange Is The New Black: What to expect

Orange is the New Black Netflix logo

We hebben er allemaal lang naar uitgekeken, maar het lange wachten zit er bijna op. Morgen, 12 juni, gaat het derde seizoen van Orange Is The New Black live op Netflix. Netflix-Nederland.nl mocht alvast een paar afleveringen kijken en zonder spoilers weg te geven lees je hieronder wat je ongeveer kunt verwachten van het derde seizoen van OITNB.

Humor vs. Drama

Orange Is The New Black is wereldwijd uitgegroeid tot een sensatie en dat leverde de Netflix Original in 2014 zelfs een fors aantal Emmy nominaties op in de categorie komedie. Voor dit jaar heeft de jury de regels echter veranderd en valt OITNB niet langer meer in de categorie komedie. Bang voor gortdroge scènes of pure drama hoef je gelukkig ook niet te zijn. De schrijvers van de serie hebben ook in het derde seizoen weer genoeg scènes geschreven waardoor je in de lach schiet. Humor zal dus ruim aanwezig zijn, we leren met name de komische kant van Pennsatucky kennen.

Ruimte voor drama is er natuurlijk ook volop. Serieuze stukken wisselen zich af met grappige momenten. Vooral Alex heeft het moeilijk om weer terug te zijn in Litchfield, maar ook de zwangere Daya gaat door een moeilijke periode. Eigenlijk kennen alle gevangenen zwakke momenten. Joe Caputo heeft zo zijn eigen zorgen, terwijl het met Red allerminst voor de wind gaat.

Piper vs. Alex

 

Piper en Alex OITNBZe kunnen niet met elkaar, maar toch ook zeker niet zonder elkaar. Zoveel wordt in het derde seizoen van Orange Is The New Black eens te meer duidelijk. Wanneer Piper Alex een bekentenis doet lijkt de relatie tussen de twee vrouwen niet meer te redden, maar dan ontstaan er plotseling 50 Shades of Grey-achtige tafarelen tussen de twee. De periode is echter maar van korte duur en zo schieten de emoties bij de dames keer op keer van links naar rechts.

Niet alleen Alex ziet het zitten in Piper en dat zorgt voor nieuwe spanningen in hun relatie. Een nieuwe gevangene is ook erg gecharmeerd van Pipes en het komt niet alleen maar van één kant. Stelle komt de boel in de gevangenis flink verstoren, zoveel is duidelijk.

Hetero vs. Homo

De seksuele geaardheid van de gevangenen is een belangrijk onderwerp van gesprek in de gevangenis van Litchfield, zo merkten we al in de eerste twee seizoenen. Het gros van de inmates heeft tijdens het uitzitten van de straf wel een avontuurtje met een vrouw gehad. Daar tegenover staat een groepje vrouwen dat er fel tegen is. In seizoen drie is dat niet anders, al zullen we wel een aantal openbaringen zien.

We zien een aantal flashbacks van cipier John Bennett, toen hij nog in het leger zat en was uitgezonden naar een oorlogsgebied. Hier verloor hij uiteindelijk ook zijn been, maar het was niet die scène die bleef hangen. De flashbacks laten zien dat Bennett niet altijd van het vrouwelijke geslacht heeft gehouden…

Grote Geheel vs. Rode Draad

Lang hadden wij niet nodig om weer helemaal in het verhaal van Orange Is The New Black te zitten. De sfeer die de eerste twee seizoenen opriepen is snel hervonden. Net als in het tweede seizoen zal ook het derde seizoen minder om Piper draaien, terwijl zij in het eerste seizoen de rode draad vormde van de serie. Die rode draad hebben wij halverwege het derde seizoen nog niet echt kunnen ontdekken, maar wat niet is kan nog komen natuurlijk :).

In de gevangenis van Litchfield spelen zoveel issues en omdat al deze problemen aandacht krijgen is er niet echt sprake van een hoofdlijn in de serie. Niet dat dit per se vervelend is, al zijn er voor iedere keer natuurlijk altijd verhaallijnen die de één meer boeit dan de ander. Het fijne daarvan is weer dat er altijd voor iedereen een aantal verhaallijnen zijn die in de smaak vallen.

Beeld, beeld, beeld!

Het derde seizoen van OITNB is nog maar een paar uur van ons verwijderd, maar Netflix weet het lange wachten bijna ondraaglijk te maken door nog snel even een tweede trailer te posten. Je checkt ‘m hieronder:

En dan nog dit…

  • Hoe zit het met Vee? In het tweede seizoen speelde zij een grote rol en was zij onderdeel van de cliffhanger, maar hoe zit dat in het derde seizoen? Laten we zeggen dat Crazy Eyes het maar moeilijk los kan laten…
  • In Orange Is The New Black blijken ze De Lama’s, het eens zo succesvolle improvisatieprogramma op BNN, ook te kennen. Dit met dank aan één van de nieuwe gezichten in OITNB
  • We maken in Orange Is The New Black seizoen 3 kennis met de postorderbruid van officer Healy
  • Er bloeit een verrassende liefde in Litchfield
  • De onsmakelijke lippen uit de intro zijn ook in seizoen 3 weer terug
  • Seizoen 4 is al aangekondigd!

OITNB-Week

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?