Laatste nieuws over Netflix

Sense8 seizoen 2 met kerstmis van start op Netflix

Sense8 Seizoen 2 Netflix
Sense8 seizoen 2 is vanaf kerst 2016 te zien op Netflix. Dat heeft Jamie Clayton, Nomi Marks in de serie, op haar twitterkanaal laten weten. Op dit moment wordt het tweede seizoen opgenomen in vijftien verschillende steden over de hele wereld. Ook Amsterdam wordt aangedaan door de Sensies. Naast de aankondiging is ook bekend geworden dat we Aml Ameen (Capheus) niet meer terug zien in het tweede seizoen.

Wanneer Sense8 seizoen 2 precies gelanceerd wordt op Netflix kon Jamie niet zeggen. Op Twitter liet ze in kapitalen weten dat het tweede seizoen ‘rond kerst’ wereldwijd wordt gelanceerd door Netflix. Het zal overigens alleen om de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Sense8 gaan, zo liet ze weten. De overige negen afleveringen zullen in 2017 op Netflix verschijnen. Deze zullen dus allemaal op hetzelfde moment aan het aanbod worden toegevoegd door Netflix. Sense8 seizoen 2 verschijnt daarmee ongeveer anderhalf jaar na het eerste seizoen. Eerder hebben de makers al laten weten dat het opnemen van de serie extreem veel tijd vergt, omdat er in zoveel verschillende landen gefilmd wordt.

Aml Ameen (Capheus) uit Sense8 verwijderd

Aml Ameen is door de makers van Sense8 uit de cast verwijderd. Hij vervulde de rol van Capheus, die in Nairobi leeft. Capheus zal ook gewoon in het tweede seizoen van Sense8 te zien zijn, maar Aml Ameen is vervangen. Deadline.com meldt dat Toby Onwumere in het tweede seizoen in de rol van Capheus kruipt. Een exacte oorzaak wordt niet gegeven, maar Ameen zou een conflict hebben met Lana Wachowski, bedenker van de serie. Dit conflict zou in Berlijn zijn ontstaan en is vervolgens tijdens de opnames in India geëscaleerd. Door Sense8 is toen besloten om Ameen te vervangen door Onwumere. Het is nog niet bekend of de scènes die zijn opgenomen met Ameen opnieuw opgenomen zullen worden met Onwumere, of dat er voor wordt gekozen om hier niet meer aan te tornen.

Opmerkelijk zijn de reacties van de andere hoofdrolspelers in Sense8. Clayton (Nomi) laat bijvoorbeeld op Twitter weten dat zij niet verwacht dat de wijziging een negatief effect op de serie heeft en dat zij best met het besluit kan leven. Ondanks dat veel fans van Claynton willen weten wat er precies gebeurd is, laat zij dat in het midden. Ook Brian J. Smith (Will Gorsky in Sense8) hield zich op de vlakte toen hem naar zijn mening werd gevraagd.