Trailers

Serie Dark lijkt uitermate geschikt voor Stranger Things-fans

Netflix heeft de releasedatum van de serie Dark naar buiten gebracht. Het wordt de eerste Duitse Netflix Original en de afgelopen maanden werd al regelmatig de vergelijking met Stranger Things getrokken. Hetgeen verwachtingen met zich meebrengt. De teaser, waarin ook de releasedatum bekend werd gemaakt, belooft alvast veel goeds. Vanaf 1 december staat Dark op Netflix.

Duitsland

Dark is een Duitse Netflix Original en geschreven door Jantje Friese. Omdat het een Duitse titel is zal er ook Duits gesproken worden in Dark. Ook in de andere niet-Amerikaanse Netflix Originals wordt de taal van het betreffende land gesproken. Zoals Frans in Marseille.

Dark op Netflix

Dark verschijnt op 1 december op Netflix. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen en deze zullen allemaal beschikbaar zijn op de eerste dag van december. Naast Jantje Friese was ook Baran bo Odar nadrukkelijk betrokken bij het project. Hij regisseerde zeven van de tien afleveringen en was ook betrokken bij het schrijfproces van de serie, die links en rechts vergeleken wordt met Stranger Things.

Bekijk ook: Deze 10 series verschijnen dit najaar op Netflix

Dat komt omdat Dark net als Stranger Thins een bovennatuurlijke twist heeft. Er verdwijnen twee kinderen in een klein Duits dorpje en vier families zetten de zoektocht naar de kinderen in. Het heeft niet veel tijd nodig om te achterhalen wie achter de verdwijning van Mikkel Nielsen en Erik Obendorf zit, de grootste vraag is wanneer het gebeurd is. Hier komt de bovennatuurlijke twist om de hoek kijken. Het verhaal start namelijk in het jaar 2019, maar er lijkt met de tijd geknoeid te kunnen worden. In een shot van onderstaande teaser zijn drie jaartallen te zien: 2019, 1953 en 1986. Deze jaartallen lijkt iets te maken te hebben met de verdwijning van de kinderen. Heeft de ontvoering in het verleden al plaatsgevonden, of in het heden? Vanaf 1 december krijg je het antwoord, als Dark op Netflix verschijnt.

Update 9 november: Een kleine drie weken voor de lancering van DARK is de officiële trailer van de serie vrijgegeven. In de weken daarvoor sijpelden al wat eerste beelden naar buiten, maar nu is het tijd om de officiële trailer te aanschouwen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?