Laatste nieuws over Netflix

Serie Q-boeken worden na films nu Netflix-serie

De Serie Q-boeken van Jussi Adler-Olsen zijn een doorslaand succes en dat was ook het geval voor de Deense verfilming. Departement Q krijgt nu een vervolg, want Netflix heeft een serie aangekondigd. Alleen geen Deense productie, maar een Britse.

Wallander 2.0?

Het doet dan ook denken aan een nieuwe Wallander. De boeken over Kurt Wallander werden verfilmd tot een Zweedse reeks en vervolgens kwam de BBC met een Britse versie. De hoofdrol was daarin weggelegd voor Kenneth Branagh. Deze reeks werd overigens wel in Zweden opgenomen. Nu gaat Netflix dus ook een Scandinavische boekenreeks waar al Deense titels van zijn verschijnen opnieuw uitbrengen met een Engelse versie.

Matthew Goode als Carl Morck

Departement Q draait om Carl Morck. Hij is bij de politie op een zijspoor beland nadat het gruwelijk mis ging. Zijn beste vriend en collega is verlamd en hij krijgt zelf de kelder toegewezen om cold cases op te lossen. En hij krijgt daarvoor een nogal bijzonder team, waar hij het geen moment goed mee kan vinden. Maar toch resultaat bereikt Carl Morck zal worden gespeeld door Matthew Goode. Ook Chloe Pirrie, Alexej Manolev, Kelly Macdonald en Leauh Byrne zijn vastgelegd. Het project wordt begeleid door The Queen’s Gambit-maker Scott Frank.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?