Laatste nieuws over Netflix

Serie van makers The Simpsons in augustus op Netflix

Disenchantment Netflix The Simpsons

De makers van The Simpsons hebben zich voor Netflix op een nieuwe animatieserie gestort: Disenchantment. De streamingdienst heeft zojuist de releasedatum van Disenchantment seizoen 1 bekend gemaakt. Over drie maanden is het zover.

The Simpsons

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Disenchantment werd aangekondigd door Netflix. Het was groot nieuws, omdat de serie voor volwassenen bedacht is door de makers van The Simpsons en Futurama. Deze twee series lopen al jaren en zijn wereldwijd ongekend populair.

Matt Groening geldt als geestelijk vader van The Simpsons en vond het tijd voor een nieuw project. Dat is dus Disenchantment geworden en dat zal ook daadwerkelijk een geheel nieuw verhaal worden, met weinig raakvlakken met de gele familie uit Springfield.

Disenchantment op Netflix

Disenchantment seizoen 1 is vanaf 17 augustus beschikbaar op Netflix. Dat is dus nog een kleine drie maanden wachten. Netflix maakte het nieuws bekend aan de hand van een tweet (zie hieronder). Het eerste seizoen zal direct bestaan uit twintig afleveringen en daarin zullen een prinses, een elf en een duivel centraal staan. De naam van de prinses is Bean en haar stem wordt in het Engels ingesproken door Abbie Jacobsen. Eric Andre spreekt de stem van Luci, de demoon van Bean, in. Dan is er ook nog een elf: Elfo. Voor zijn stem is Nat Faxon gecast.

Disenchantment wordt een komische fantasyserie die in Nederland exclusief te volgen zal zijn via Netflix. Wat er in de wereld van Disenchantment precies gaat gebeuren zal nog geheim blijven tot 17 augustus. Op dit moment is alleen bekend dat een prinses, een elf en een duivel een bar in stappen.