Laatste nieuws over Netflix

Deze series bingen we volgens Netflix als eerste

Met Valentijnsdag voor de deur heeft Netflix weer een leuk lijstje verspreid. De streamingdienst helpt je je eerste keer herinneren. En daarmee bedoelen ze de eerste serie die jij hebt gebingd.

Fenomeen

Bignewatchen is mede door Netflix een steeds groter fenomeen geworden. Vroeger had je er een dvd-box voor nodig, maar tegenwoordig slinger je Netflix aan en je bent zo een paar dagen zoet met een te gekke serie.

Netflix is weer eens in de data gedoken en achterhaalde welke serie in Nederland het vaakst voorkomt als de eerste binge. Een serie is gebingd als er minstens één seizoen van een show binnen zeven dagen gekeken is. Liefst negentig procent van de gebruikers van Netflix heeft ooit wel eens binnen zeven dagen minimaal één seizoen van een serie gekeken. Wat was jouw eerste binge?

Standjes

Netflix noemt ook tien standjes waarin een serie gebingd kan worden. Op één staat ‘lepeltje lepeltje’. Lekker dicht tegen elkaar aangekropen, met de laptop op bed. Op twee staat de positie ‘benen omhoog’, terwijl ook De 69 een mogelijkheid is. Die optie is echter wel minder gezellig, want ieder kijkt dan op zijn eigen smartphone naar en Netflix-serie.

Top 10 ‘Eerste Binges’ op Netflix in Nederland:

  1. Breaking Bad
  2. Orange is the New Black
  3. Prison Break
  4. Narcos
  5. House of Cards
  6. Pretty Little Liars
  7. Homeland
  8. Suits
  9. Gossip Girl
  10. The Walking Dead*

* serie is niet meer beschikbaar op Netflix.
 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?