Laatste nieuws over Netflix

Series, films en docu’s: dit kondigde Netflix deze week aan

Netflix heeft weer een drukke week achter de rug. De streamingdienst was deze week aanwezig op het Mobile World Congress in Barcelona en had een persevenement in Berlijn georganiseerd. Daar bracht Netflix veel informatie naar buiten over films, series en documentaires. We sommen de aankondigingen op.

Netflix CEO Reed Hastings was deze week in Europa om te praten over de rol van zijn bedrijf in Europa. Zo werd onder andere bekend dat Netflix 1,7 miljard euro in Europese titels investeert. Dit zijn series, films en documentaires die Netflix maakt, maar ook content die zij aankopen of co-produceren. Netflix constateerde overigens dat de Europese content ook in de andere werelddelen gretig bekeken wordt.

Een Nederlandse Netflix Original hoeven we op korte termijn nog niet te verwachten, zoveel werd ook bekend deze week. Vorig jaar gaf Hastings in College Tour aan dat er een Nederlandse serie zal komen, maar deze week vertelde hij tegenover Bright dat dit in 2017 zeker niet gaat gebeuren. Hastings gaf aan dat er wel goede ideeën zijn, maar dat er nog geen keuze gemaakt is.

Eerste teaser van Duitse Netflix Original Dark

Tijdens de persbijeenkomst van Netflix in Berlijn werd er uiteraard ook aandacht besteed aan Dark. Dit wordt de eerste Duitse Netflix Original en in de hoofdstad van Duitsland werd de eerste teaser van deze huiveringwekkende serie getoond. Dark draait om een vermist kind en vier families die op zoek gaan naar kinderen. Al snel weten ze wie het kind ontvoerd heeft, maar in welke tijd is dit gebeurd?


Netflix toont beelden van Spaanse Original Cable Girls

Netflix heeft ook de eerste beelden getoond van Cable Girls (Los Chicas del Cable). Deze Spaanse Netflix Original Serie gaat op 28 april wereldwijd van start. Het vertrouwen in deze serie is groot, want in Berlijn maakte de streamingdienst gelijk bekend dat er ook een tweede seizoen van Cable Girls gemaakt gaat worden.


Italiaanse Netflix Original: Suburra (eerste beelden)

Na een Franse (Marseille), Engelse (The Crown), Duitse (Dark), Spaanse (Cable Girls) komt er ook een Italiaanse Netflix Original. Natuurlijk speelt in Suburra, de titel van de serie, ook de maffia een rol. Het verhaal speelt zich af in een badplaats in de buurt van Rome. De plaats verandert in een gokparadijs en wordt een strijdtoneel voor een machtige familie, de maffia en corrupte politici. Bekijk alvast de eerste beelden van Suburra.


Marseille seizoen 2 moet nog in productie gaan

In de lente van 2016 verscheen Marseille, de eerste Franse Netflix Original Serie. De reacties liepen uiteen, maar er werd wel een tweede seizoen besteld van deze politieke serie. Dit vervolg kan echter nog een tijd op zich laten wachten, want de productie van Marseille seizoen 2 begint pas op 18 april.


Nieuwe series aangekondigd in Berlijn

In Berlijn kwam Netflix ook met nieuws naar buiten waar nog niets over bekend was. Er werden drie nieuwe series aangekondigd. De eerste serie is TROY: Fall of a City en wordt samen met BBC One en Wild Mercury geproduceerd. Voor de tweede serie, Black Earth Rising, is Netflix een co-productie aangegaan met BBC Two. Nummer drie is The Spy. Deze serie is van de Franse producer Alain Goldman en geschreven door Gideon Raff (Homeland, Prisoners of War).


Nieuwe komedieserie met Jack Whitehall

Netflix en komiek Jack Whitehall zijn een samenwerking aangegaan. In opdracht van de streamingdienst wordt deze maand gestart met de opnames van de komische serie Jack Whitehall: Travels With My Father. Jack gaat samen met zijn vader op reis naar Thailan, Vietnam en Cambodja. Daar hopen ze meer van de wereld te leren en elkaar beter te leren kennen.


Nieuw seizoen voor Lovesick besteld

Vorig jaar verscheen het tweede seizoen van Lovesick op Netflix. De streamingdienst had de uitzendrechten van deze serie overgenomen. Voorheen stond de komische serie bekend als Scrotal Recall. Netflix ziet duidelijk heil in de serie, want inmiddels hebben ze bekend gemaakt dat er een derde seizoen van Lovesick gemaakt zal worden.


Trailer en releasedate van War Machine

De film War Machine met Brad Pitt gaat in mei in première op Netflix. Deze komische dramafilm speelt zich af in Afghanistan en berust op een waargebeurd verhaal tijdens de oorlog. Brad Pitt speelt Amerikaanse generaal. Het is niet voor het eerst dat Pitt in een oorlogsfilm met een komische ondertoon speelt. Eerder had hij al succes met Inglourious Basterds. De eerste beelden van War Machine zijn gelijktijdig met de releasedate verschenen.


Trailer van Sand Castle maakt indruk

Voor War Machine verschijnt er op 21 april nog een oorlogsfilm op Netflix. In Sand Castle is de verhaallijn echter een stuk serieuzer. Netflix heeft de trailer inmiddels vrijgegeven en die beelden zijn zeer indrukwekkend. Sand Castle draait om de oorlog in Irak en toont het verhaal van de onervaren soldaat Matt Ocre.


Netflix toont teaser van Mindhunter, serie van House of Cards-producer

In oktober verschijnt de nieuwe Netflix Original Serie Mindhunter. Deze serie komt van David Fincher, producer van House of Cards. Alleen daarom mag er het nodige van Mindhunter verwacht worden, maar door de teaser die werd getoond door Netflix stijgen de verwachtingen alleen maar. In Mindhunter wordt een FBI-team gevolgd dat zich bezighoudt met seriemoordenaars. Het team probeert de seriemoordenaars te begrijpen.


GLOW heeft een releasedate én een teaser

Netflix heeft deze week de verschijningsdatum van GLOW bekend gemaakt. Deze Netflix Original Serie gaat 23 juni van start en is een serie van Jenji Kohan, verantwoordelijk voor het succes van Orange is the New Black. GLOW is gebaseerd op de gelijknamige film uit de jaren 80. De releasedate werd bekend gemaakt aan de hand van een teaser.


De officiële trailer van 13 Reasons Why

Eind deze maand verschijnt 13 Reasons Why op Netflix. Dit wordt een bijzondere serie en is nu al spraakmakend. Selena Gomez is één van de uitvoerende producenten van 13 Reasons Why en draait om de zelfmoord van Hannah. Hier heeft zij dertien redenen voor en deze heeft ze achtergelaten in de vorm van videobanden. De officiële trailer schetst alvast een beeld van wat we van de serie mogen verwachten.


Ingobernable, de eerste Mexicaanse Netflix Original

Ook Mexico krijgt een Netflix Original Serie en wel in de vorm van Ingobernable. Vanaf 24 maart is de serie wereldwijd te volgen via Netflix en hier wordt de First Lady van Mexico gevolgd. Zij is zelfverzekerd en idealistisch, maar hier komt verandering in als ze het vertrouwen in haar man verliest. Bekijk hier de trailer van Ingobernable.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?