Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: 30 Degrees in February

30 degrees in february Netflix

30 Degrees in February is een totaal andere serie dan we van Scandinavische bodem kennen. De laatste jaren zijn we vooral verwend met uitstekende thrillerseries. Ook blijken de Zweedse seriemakers een uitstekend drama neer te kunnen zetten, met daarbij een zeer opvallende insteek. Geen koude en donkere beelden, maar juist zon, zee en strand. Maar dus ook flink wat drama, want deze serie werd in 2014 genomineerd voor een internationale Emmy.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

30 Degrees in February

In 30 degrees in February worden vier sporen gevolgd, waarbij de bestemming uiteindelijk allemaal Thailand is. Liefst 600.000 Zweden zijn al eens in het Aziatische land geweest, dat is maar liefst zeven procent van de totale bevolking. De reden van vertrek is divers, zo ook in de serie. Een echtpaar op middelbare leeftijd gaat er heen op vakantie. De man zit in een rolstoel en is volledig verzuurd, zijn vrouw besluit de reis in het geheim te plannen. Dit valt eigenlijk helemaal niet goed, want hij wil het liefst in de airco op zijn kamer zitten. En zij kruipt langzaam onder het juk van haar man uit, want ze wordt verliefd op het land.

Happinness als eindbestemming

Een gezette ingenieur wordt op een heel andere manier verliefd. Eenzaam in zijn kamertje in het vrieskoude Zweden chat hij met een meisje in Thailand. Hij trekt de stoute schoenen aan, koopt een ring en een vliegticket om haar op te zoeken. Er is één klein probleem, hij gaf zich uit voor een knappe man. Het blijft voor het meisje in eerste instantie geen enkel probleem te zijn, maar dan? Het derde spoor gaat over een aan haar werk verslaafde vrouw met twee kinderen. Op een dag stort ze volledig in en raakt haar spraakvermogen deels kwijt. Als ze voorzichtig opknapt raakt ze alweer in hetzelfde web bekneld en besluit naar Thailand te verkassen. Ze heeft daar namelijk met de kinderen een fantastische vakantie doorgebracht. Op een afgelegen strand in het hotel Happiness. Eenmaal daar aangekomen blijkt het dicht en te koop. Zonder een seconde te twijfelen koopt ze het dan ook, maar waarom?

Tenslotte wordt er ook nog een oorspronkelijke Thaise man gevolgd, die zijn zoon uit de goot probeert te redden. Daarvoor keert hij terug naar Happiness, want dat was zijn eiland. Maar daar is dus opeens van alles veranderd. De serie kent veel dramatiek, met ook een inhoudelijke boodschap en veel herkenbare punten. Rustig van het strand genieten is er op sommige plaatsen niet bij, want binnen een seconde staan er vijf verkopers om je heen. Het zorgt voor soms zeer ongemakkelijke televisie. Maar gaan alle Zweden uiteindelijk het geluk vinden waarvoor ze in het vliegtuig zijn gestapt? Op Netflix is het eerste seizoen uit 2012 te zien. Momenteel loopt in het voorjaar van 2016 het langverwachte tweede seizoen in Zweden, wanneer deze beschikbaar zal worden op de streamingdienst is nog niet bekend.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?