Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Au Service da la France

Humor komt vaak maar moeilijk over als er een taalbarrière is. Dat gaat dan dus ook zeker op voor veel Nederlanders wanneer er een Franse film of serie op staat. Bij Au Service de la France is dat probleem er niet, daarvoor is de serie namelijk veel te absurdistisch. Je waant je namelijk in een aflevering van Koefnoen, maar dan in het Frans!

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

Au Service de la France

De mini-serie speelt zich af in 1960. Een jonge André Merlaux wordt aangenomen bij de Franse geheime dienst. We zitten in het hoogtepunt van de Koude Oorlog en overal op de wereld is er onrust. Frankrijk heeft met name in Afrika nog veel koloniën, die stuk voor stuk onafhankelijk willen worden. Ondertussen wordt er ook nog gejaagd op Duitsers die zich hebben misdragen in de Tweede Wereldoorlog. Genoeg te doen dus zou je denken, maar dat gaat er bij de Franse geheime dienst net wat anders aan toe.

De werkinstelling is namelijk dat er zo min mogelijk moet worden gedaan. Op de eerste dag gaat Merlaux al gruwelijk in de fout… hij neemt namelijk de telefoon op. Bij de bali blijkt een generaal uit een Afrikaans land te zitten, want het land wil onafhankelijk worden. Wie vanaf nu het probleem mag oplossen? Merlaux… hij nam tenslotte de telefoon op. Het is direct het absurdistische van de hele setting waarin de serie zich afspeelt.

De bazen maken zich niet zo zeer druk over geslaagde of mislukte missies, maar of de declaratiebonnetjes wel goed zijn ingevuld. En een bonus kan zomaar komen te vervallen wanneer de documenten niet volledig zijn. Langzaam maar zeker mag Merlaux mee het veld in waar het er net zo vreemd aan toe gaat. Au Service de la France is dan ook een mooie mini-serie waarbij je telkens de vraagtekens voor je ziet hoe deze stupiditeit weer heeft kunnen plaatsvinden. Met afleveringen van ruim twintig minuten vlieg je er ook heerlijk doorheen.

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?