Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Gomorra

Gomorra de serie Netflix
De serie Gomorra is er echt één voor de liefhebbers van maffia films en series. Ondanks dat ook Gomorra over de Italiaanse maffia gaat, lijkt Gomorra in niets op andere maffiatitels zoals The Godfather of Scarface. Gomorra is spijkerhard en heerlijk om naar te kijken.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

Gomorra De Serie

Voordat Gomorra De Serie gemaakt werd was er een boek en daarna een film. Kennelijk was dat nog niet genoeg en ging de serie in productie. Het boek Gomorra van Roberto Saviano gooide hoge ogen. Voor de auteur had het overigens wel een keerzijde. De rest van zijn leven moet Saviano onder bewaking leven, vanwege de inhoud van het boek. De camorra komt er daarin uiteraard niet geweldig van af en dat moest Saviano bekopen met zijn vrijheid. Het boek verscheen in 2007 en een jaar later ging de film, gebaseerd op het boek, in première. De film werd goed ontvangen en hetzelfde gold in 2014 toen Gomorra De Serie verscheen.

Gomorra speelt zich af het Napolitaanse plaatsje Scampia. De camorra heeft het hier voor het zeggen. De bende wordt geleid door Pietro Savastano. Sinds jaar en dag heeft hij het voor het zeggen en met geweld worden alle problemen opgelost, ook de onenigheid met concurrerende bendes. Don Pietro denkt ondertussen na over zijn opvolger. Hij is van mening dat zijn zoon Genny hier nog lang niet klaar voor is en dus vraagt hij zijn rechterhand Ciro om zijn zoon klaar te stomen voor het echte werk. Als Pietro een gruwelijke moord gepleegd heeft en als schone kleding het jasje van zijn slachtoffer aantrekt komt hij door een ongelukkige samenloop van omstandigheden in de gevangenis terecht. Genny krijgt een motorongeluk en in zijn haast om bij het ziekenhuis te komen wordt Pietro aangehouden. Als er ook nog cocaïne in het jasje, dat dus niet van hem is, blijkt te zitten wordt hij afgevoerd.

Vanuit de gevangenis probeert Pietro zijn bende te sturen, maar het is duidelijker dan ooit dat er een opvolger klaar moet staan. Genny is de beoogde opvolger, maar zijn moeder en vrouw van Pietro ziet haar kans schoon om zelf de macht te grijpen. Ze probeert Ciro en Genny buiten spel te zetten, maar vooral Ciro is hier niet van gediend. Inmiddels is hij zelf zover dat hij de leiding over de camorra wil nemen. Er ontstaat een keiharde machtsstrijd binnen de bende. Ondertussen zijn er ook nog de rivaliserende bendes die kansen zien.

Wanneer staat Gomorra seizoen 2 op Netflix?

Gomorra seizoen 2 is niet beschikbaar op Netflix in Nederland. Na twaalf spannende afleveringen van zo’n driekwartier in seizoen één is het verhaal nog niet uit. Er is ook een tweede seizoen van Gomorra verschenen. Momenteel is alleen deel één op Netflix te zien. Wanneer Gomorra seizoen 2 op Netflix verschijnt is nog niet bekend. Doorgaans zit er ongeveer een jaar tussen de seizoenen. In dat geval wordt Gomorra seizoen 2 in het tweede kwartaal van 2017 op Netflix verwacht. Blijf de Te Verschijnen Serie Pagina van ons in de gaten houden om up to date te blijven.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?