Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Gran Hotel

Gran Hotel Netflix

Downton Abbey, maar dan net wat vlotter en met een flinke spanningsboog. Gran Hotel lijkt de nieuwe hit te zijn, want iedereen wil weten wat er in dit sprookjesachtige Spaanse hotel aan de hand is. Achter de gordijnen gebeuren namelijk heel veel geheimzinnige dingen.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

Gran Hotel

Een arme, maar zeer charmante jongeman reist per trein naar het prestigieuze Gran Hotel. Het is 1905 in Spanje en in dit sprookjesachtige kasteel werkte zijn zus, waar hij al wekenlang niks meer van hoort. Hij besluit uit te zoeken wat er is gebeurd en vermomt zich als ober om de waarheid te achterhalen.

Zijn zoektocht levert een zeer boeiende en spannende serie op die ons terugbrengt naar Zuid-Europa van honderd jaar geleden, waar de adel nog veel aanzien genoot. Gran Hotel is een detectiveserie vol romantiek, drama, misdaad en een flink vleugje thriller. Wie denkt een traditioneel kostuumdrama te gaan zien komt bedrogen uit; Gran Hotel, dat 44 uur lang duurt, weet er continu de spanning in te houden.

Terwijl de arme Spaanse jongeman, Julio, naar het hotel reist, merkt hij een beeldschone blonde dame op. Zij blijkt dezelfde bestemming te hebben, want ze is de dochter van de eigenaresse, een strenge, kordate vrouw die alles over heeft voor de eer van haar familie. De vrouw heeft naast twee voorbeeldige dochters een zoon die liever de kroeg induikt dan in het keurslijf te leven van een familie met aanzien in de hele streek. De arme Julio blijkt van alle markten thuis. Met zijn inventieve houding, vlotte babbel en charme onderzoekt hij wat is gebeurd met zijn zus. Het heeft daarom iets weg van een Leonardo DiCaprio rol.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?