Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Happy Valley

Happy Valley Netflix

Waar je een politieserie verwacht, krijg je een keiharde dramaserie voorgeschoteld. Happy Valley is dan ook een echt eigentijdse serie, waar de personages belangrijker zijn dan het verhaal op zichzelf. En dan worden we vooral meegenomen in het zware leven van Catherine Cawood, een hardwerkende brigadier die wel erg veel voor haar kiezen krijgt.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

Happy Valley

Catherine is het hoofd van een politiekorps in de valleien van Yorkshire. Van een ‘Happy Valley’ kun je echter amper spreken. Catherine heeft al een gebroken leven, zo wordt ons gelijk in de eerste scene duidelijk. Ze woont samen met haar zus, een ex-junkie. Haar dochter heeft zichzelf opgehangen nadat ze is verkracht, maar wel een zoontje Ryan heeft gekregen.

Catherine heeft ook een zoon die niet met haar praat en ze is inmiddels ook gescheiden. Zo voedt ze Ryan samen met haar zus op. Wat haar nog het meest pijn doet is dat Tommy Lee Royce, de dader, slechts is opgepakt voor een ander vergrijp. En hij komt na acht jaar ook nog eens vrij.

Ontvoeringszaak

Ondertussen wordt er een meisje ontvoerd, de dochter van een zakenman. Als kijker weet je vanaf het eerste moment wie de daders zijn en hoe de vork in de steel zit. Alleen ook bij de ontvoerders gaat het nodige mis. Catherine krijgt ondertussen stukje bij beetje in de gaten wat er speelt en wordt steeds persoonlijker in de zaak getrokken.

Dat zorgt er ook voor dat ze mentaal steeds verder aftakelt, zeker wanneer Ryan voor problemen zorgt en een collega wordt vermoord. En wanneer de zaak is opgelost, is het voor Catherine nog lang niet voorbij. Ze moet namelijk nog zien af te rekenen met het verleden. Het eerste seizoen van Happy Valley staat op Netlix, terwijl het tweede seizoen momenteel op de BBC wordt uitgezonden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?