Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Luther

Idris Elba is op Netflix een hit door zijn hoofdrol in de allereerste Original-film Best of No Nation. Het meest bekend is hij misschien wel als John Luther in de gelijknamige serie. In de psychologische politieserie van de BBC wordt er veel van hem gevraagd. hes.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Luther

John Luther is het schoolvoorbeeld van een bijna doorgeslagen rechercheur. Zijn werk is ook zijn leven geworden met alle gevolgen van dien. Eerdere traumatische ervaringen met een zaak die nog altijd doorsuddert hebben hem en zijn vrouw al uit elkaar geslagen, al kan hij haar maar niet los laten. De serie start met een bijna perfecte moord. John Luther heeft zelf door wat er gebeurd is, maar de geniale en psychopatische Alica Morgan heeft haar zaakjes zo goed voor elkaar dat hij niets kan bewijzen.

Morgan geeft extra dimensie

Morgan wordt voortreffelijk gespeeld door Ruth Wilson en geeft Luther een extra dimensie. Haar bizarre, geniale en tevens autistische gedrag brengt John Luther in problemen, maar weet hem uiteindelijk ook uit de meest hachelijke situaties te redden. Zijn betrokkenheid bij diverse zaken wordt namelijk zo groot dat hij zelf wordt gezien als mogelijke dader. Weinig mensen blijven in hem geloven, behalve zijn sergeant Justin Ripley en onderzoeker Martin Schenk.

Inmiddels staan er drie seizoenen van de serie op Netflix, het vierde seizoen is in Engeland in december 2015 uitgezonden. Dit seizoen bestond slechts uit twee delen, ook wordt er nog gesproken over een film over John Luther. De psychologische en keiharde kant van de serie krijgt in de latere afleveringen steeds meer de overhand, waardoor Luther ook op wisselende recensies kon rekenen. Op IMDb staat er nog altijd een strakke 8,6 achter de naam van de serie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?