Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Pablo Escobar: El Patrón del Mal

Pablo Escobar El Patron del Mal Netflix
Pablo Escobar: El Patrón del Mal is een serie over de beruchte drugshandelaar uit Colombia. In Narcos heeft Netflix een eigen serie over Pablo Escobar, maar Pablo Escobar: El Patrón del Mal kan als een soort voorloper hierop gezien worden.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

Pablo Escobar: El Patrón del Mal

Vrij vertaald wordt met Pablo Escobar: El Patrón del Mal ‘Baas van het kwaad’ bedoeld. Dat zijn weinig positieve woorden over de drugshandelaar en dat klopt ook wel. Pablo Escobar werd in 1949 geboren en groeide naarmate hij ouder werd uit van een kruimeldief tot de meest beruchte drugsbaron van Colombia. Escobar werd het brein van het Medellín-kartel. Hij voorzag vele landen van cocaïne, die van absolute topkwaliteit was. In Pablo Escobar: Patrón del Mal gaat het niet zozeer om het productieproces van de coke, maar de manier waarop Escobar de macht grijpt en houdt.

De serie begint als Pablo nog een dreumes is. Hij is klein en wordt zelfs gepest door zijn broers. Later wordt is Pablo zelf de jongen die kattenkwaad uithaalt. Dat verschuift later naar kleine vergrijpen en als Pablo volwassen is weet hij al hoe hij mensen om zijn vingers te winden. Eerst voert de Colombiaan nog wat handeltjes af voor een andere man, maar zijn droom is al op jonge leeftijd duidelijk: hij wil macht en geld hebben. Veel macht en veel geld.

Pablo Escobar is meedogenloos

Om dit te bereiken gaat Pablo Escobar over lijken. Als beginnend drugshandelaar doet hij de vuile klusjes nog zelf, meedogenloos. Naarmate het drugskartel groeit en de vijanden groter worden geeft hij anderen de opdracht om zijn vijanden te stoppen. De boodschap is duidelijk: iedereen die probeert om Escobar te tackelen moet dat bekopen met de dood. Journalisten, rechters en politici zijn hun leven niet meer zeker als zij de machtige Pablo Escobar willen tegenwerken.

Pablo Escobar: El Patrón del Mal is een zeer goede serie over de machtige drugsbaron. De serie is in het Spaans gesproken en doet niets onder voor Narcos, waarvan het tweede seizoen verwacht wordt. De verschillende acteurs die in de rol van Pablo Escobar kruipen kunnen wel voor enige verwarring zorgen. Als Pablo jongvolwassen is wordt hij gespeeld door Mauricio Mejía. De volgende aflevering is Pablo Escobar een paar jaar ouder en wordt hij gespeeld door Andrés Parra, met een behoorlijk ander gezicht.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?