Laatste nieuws over Netflix SERIEuze Inspiratie

SERIEuze Inspiratie: Slasher

Slasher Netflix

Slasher Netflix

Terugkeren naar het dorp waar ze werd geboren, maar tegelijkertijd haar ouders werden vermoord. Het was misschien niet het beste idee van Sarah Bennett. En als het moorden dan ook weer begint, loopt het al snel uit de hand in Waterbury. Denk je misschien bij de eerste scenes nog aan Scream, al snel wordt je duidelijk dat je de humor, het tienergegil en de funnyfacts uit deze klassieker wel kunt vergeten. Slasher is keiharde bittere ernst.

De grote blockbusters kennen we allemaal, in het aanbod van Netflix staan echter nog veel meer fraaie series. Dit zijn vaak series waarvan je de naam wel langs hebt zien komen, alleen geen idee hebt waar het over gaat. Er zitten toch echt pareltjes tussen die het bingeviewen meer dan de moeite waard zijn. Om je inspiratie op te doen lichten wij iedere week één serie uit.

Lees ook: Serie Tips overzicht

Slasher

Het achtdelige eerste seizoen, er is pas één seizoen gemaakt want deze werd in het voorjaar van 2016 in Canada uitgezonden, draait dus om Sarah Bennett. Op Halloween avond in 1988 werden haar ouders vermoord door de beul. Haar moeder was op dat moment hoogzwanger en Sarah werd met behulp van de beul (Tom Winston) geboren. Lang heeft ze haar verleden verdrongen, ze vertrok uit Waterbury, om nu met haar man Dylan Bennett terug te keren. Ze gaat zelfs in het huis van haar ouders wonen.

Dylan wordt de nieuwe hoofdredacteur van de plaatselijke krant en daardoor bekijken ze samen het archief materiaal van de zaak. Zelfs de verhoren van Winston zijn terug te vinden en het gegil van de beul dat hij heeft gehandeld in opdracht van God wordt Sarah te veel. Ze vlucht het huis uit, maar alleen op straat staat ze opeens oog in oog met een man in een zwart gewaad en een masker. De beul is terug! De originele beul zit echter achter de tralies en ze gaat bij hem op bezoek.

Wie is deze copycat in Slasher?

Winston wijst Sarah op de kelder van haar ouders huis en hij blijkt gelijk te hebben. Ze vindt daar oude videobanden, het blijken sextapes van haar moeder met mannen uit het dorp. De nieuwe beul komt pas echt in actie als een verzuurde buurvrouw het huis binnen breekt van Sarah en Dylan. Daar stuit Verna McBride toevallig op de banden waar de naam van haar voormalig man op staat. Een paar uur later wordt ze vermoord door de beul en Sarah is daar deels getuige van. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één missie. Uitvinden wie deze copycat is en wat zijn motieven zijn. Al snel blijkt dat ook hij uit naam van God handelt, want ieder slachtoffer draagt een groot geheim met zich mee. Slasher is dan ook een thriller van de bovenste plank, dat tegen horror aan schuurt. Geen plotseling openslaande deuren of grote gemaakte schrik momenten. Alles wordt rauw op je bord gepresenteerd en maakt Slasher een zeer gruwelijke en boeiende serie.