Laatste nieuws over Netflix

Shadowhunters gecanceld, restant seizoen 3 komt veel later

Shadowhunters is na drie seizoenen gecanceld. Momenteel ligt dit derde seizoen stil vanwege de mid season break, maar het vervolg later langer dan gepland op zich wachten. Wel worden er twee extra afleveringen gemaakt, om het geheel tot een goed einde te brengen.

Invloed Netflix

In onder andere Nederland zorgt Netflix er voor dat Shadowhunters wekelijks wordt uitgezonden. Zij hebben namelijk de internationale streamingrechten. Volgens The Hollywood Reporter ligt daar nu ook de reden waarom Shadowhunters noodgedwongen gecanceld is.

In Amerika bezit televisiezender Freeform de uitzendrechten van Shadowhunters. Netflix heeft volgens THR aangegeven zich terug te trekken uit de deal, zodra het derde seizoen er op zat. Voor producent Constantin Film was dit reden om meer geld van Freeform van te vragen, om een vierde seizoen mogelijk te maken. Freeform was niet in staat om een hoger bedrag neer te leggen, waardoor er nog maar één mogelijkheid overbleef.

Shadowhunters gecanceld

Shadowhunters stopt zodoende na drie seizoenen. Dit derde seizoen is momenteel halverwege en er zijn al enkele weken geen uitzendingen geweest. Dit komt vanwege de geplande mid season break. Het was aanvankelijk de bedoeling dat Shadowhunters in de zomer weer terug zou keren, maar dit is nu behoorlijk uitgesteld. Shadowhunters seizoen 3 gaat pas in het voorjaar van 2019 verder. Wel zal er een waardig slot komen voor de serie die sinds 2016 loopt.

In plaats van tien afleveringen zullen er namelijk twee extra afleveringen gemaakt worden. Shadowhunters seizoen 3 zal in 2019 dan ook met een twee uur durende finale tot een einde komen. Verwacht wordt dat de makers voor een gesloten einde zorgen. Er zijn dan in totaal 55 afleveringen gemaakt, verdeeld over drie seizoenen. Om de twaalf afleveringen die nu nog in het verschiet liggen achter elkaar uit te kunnen zenden is besloten om het vervolg van Shadowhunters uit te stellen tot het voorjaar van 2019.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?