Laatste nieuws over Netflix

Shonda Rhimes werkt aan liefst acht producties voor Netflix

Shonda Rhimes werd onlangs met grote verwachtingen binnengehaald door Netflix. De showrunner was met haar productiebedrijf Shondaland jarenlang werkzaam voor ABC. Nu ze door Netflix is binnengehaald, blijkt ze inmiddels al aan liefst acht verschillende producties te werken voor de streamingdienst. Daarover vertelt ze nu meer.

Ambities

Shonda Rhimes werkt keihard aan nieuwe producties en dat doet ze niet zonder reden. “Ik wilde dat het nieuwe Shondaland een plaats zou worden waar we zouden uitbreiden qua de verschillende soorten verhalen die we vertellen, waar mijn getalenteerde creatievelingen hun beste werk kunnen laten zien en waar we als team iedere dag vol enthousiasme naar kantoor komen.” In dat kader wordt gewerkt aan liefst acht verschillende producties: Hot Chocolate Nutcracker, Sunshine Scouts, The Residence, Reset: My Fight for Inclusion and Lasting Change, Pico & Sepulveda, The Warmth of Other Suns, Untitled Bridgerton Project en Untitled Shonda Rhimes Project. Wanneer al deze producties verschijnen, is nog niet bekend. Maar duidelijk is dat Shonda Rhimes ambitieus is.

Hot Chocolate Nutcracker

De eerste titel waar hard aan gewerkt wordt, is een documentaire. Het gaat om Hot Chocolate Nutcracker, een docu die ons een kijkje geeft achter de schermen bij danser en choreograaf Debbie Allen en haar uitvoering van het klassieke ballet The Nutcracker.

Sunshine Scouts

De volgende productie in het lijstje is het best te omschrijven als een duistere komedie serie. In Sunshine Scouts, een serie die omschreven wordt als duister komisch, ironisch en met veel twisten, vertelt het verhaal over tieners die tijdens een slaapkamp een apocalyptische ramp meemaken.

The Residence: Inside the Private World

Netflix en Shondaland hebben de rechten in handen gekregen van Kate Anderson Brower’s non-fictieboek The Residence: Inside the Private World of the White House. Het verhaal geeft een realistische kijk over hoe het eraan toegaat in het Witte Huis.

Reset: My Fight for Inclusion and Lasting Change

Reset: My Fight for Inclusion and Lasting Change is tevens een productie die is ontstaan naar aanleiding van een boek. In deze productie wordt het leven en de carrière van Ellen Pao belicht, inclusief de aanklacht jegens haar voormalig werkgever die leidde tot een intens mediaonderzoek.

Pico & Sepulveda

Pico & Sepulveda speelt zich af rond 1840 in de Mexicaanse staat Californië. De serie laat het einde van een idyllisch tijdperk zien, terwijl Amerikaanse troepen er tijdens een oorlog alles aan doen om het stuk land te claimen.

The Warmth of Other Suns

Het verhaal achter The Warmth of Other Suns komt ook uit een boek. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Isabel Wilkerson, volgen we in deze serie de decennia lange migratie van Afro-Amerikanen die op de vlucht zijn voor Jim Crow South in de hoop op een beter leven in het noorden en het westen.

Untitled Bridgerton Project

Dit project heeft nog geen naam, maar wel al duidelijk is dat Scandal-veteraan Chris Van Dusen met de serie aan de slag gaat. Het verhaal is gebaseerd op één van de bestverkopende boeken van Julia Quinn. Het verhaal biedt een kijkje in de Regency England romance en de glinsterende, rijke, seksuele, pijnlijke, grappig en soms eenzame levens van de vrouwen en mannen in Londen’s high society zoals verteld door de ogen van de krachtige familie Bridgerton.

Untitled Shonda Rhimes Project

Een andere productie die nog geen naam heeft, is er één die gebaseerd is op het New York Magazine artikel How Anna Delvey Tricked New York’s Party People, geschreven door Jessica Pressler. Manhattan maakt een nieuwe vriend. Maar is zij waar Amerikanen van dromen, of is het allemaal nep?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?