Laatste nieuws over Netflix

Shooter gecanceld na drie seizoenen, hoop op seizoen 4 blijft

Shooter gecanceld na drie seizoenen

Shooter is na drie seizoenen gecanceld door de Amerikaanse zender USA Network. In Amerika lopen de kijkcijfers dit seizoen hard terug en daarom besloot de zender geen vierde seizoen te bestellen. Toch blijft er een kans dat Shooter seizoen 4 elders verschijnt.

Shooter op Netflix

Shooter is in Nederland via Netflix te volgen. Sinds het eerste seizoen in 2016 begon konden wij wekelijks nieuwe afleveringen verwachten van de serie die gebaseerd is op de boeken van Stephen Hunter over de topsniper Bob Lee Swagger. Shooter is dus geen pure Netflix Original.

De streamingdienst is dan ook niet door USA betrokken in het beslissingsproces of er al dan niet een vierde seizoen moest komen. USA Network is niet tevreden over de kijkcijfers en wil daarom niet door met Shooter, ondanks dat de serie hier in Nederland bijvoorbeeld nog steeds populair is. Daar ontvangt USA Network echter geen advertentiekosten uit, er wordt enkel een rekening naar Netflix gestuurd, omdat zij de serie hier uitzenden.

Shooter gecanceld, of toch niet?

Shooter is nu dus gecanceld, maar een vierde seizoen is toch niet uitgesloten. Volgens Amerikaanse media willen Universal Cable Productions en Paramount Television proberen om Shooter elders onder te brengen. Paramount Network wordt genoemd door Deadline, maar Variety meldt juist weer dat dit onwaarschijnlijk is. Of Netflix geïnteresseerd zal zijn in het overnemen van Shooter is nog niet bekend. Dat zal ongetwijfeld in een later stadium duidelijk worden.

Mocht Shooter seizoen 4 toch besteld worden door een andere partij, dan is het nog steeds de vraag of we in Nederland verder kunnen kijken via Netflix. Netflix had met USA Network een deal gesloten over de uitzendrechten en het is onzeker of die deal ook met een andere partij gesloten kan worden. Overigens is het nieuws dat Shooter gecanceld is wel enigszins opvallend. Omar Epps, één van de hoofdrolspelers in de serie, vroeg vorige week nog aan zijn volgers op social media (zie onderaan dit artikel) over er een vierde seizoen moest komen. Dat leek een hint op een vervolg, anderzijds kan dat met de kennis van nu ook een poging zijn geweest om USA Network over te halen.

Verhuizing komt steeds vaker voor

Dat er kansen liggen voor Shooter om door een andere partij opgepikt te worden bewijzen andere series. Dit jaar is het al meerdere malen voor gekomen dat series ergens anders onderdak vinden. Het beste voorbeeld is natuurlijk Lucifer. Deze serie werd gecanceld door Fox en op het nippertje besloot Netflix toch een vierde seizoen van deze populaire serie te bestellen. De streamingdienst besloot hier mede toe vanwege de betrokken fans. Op social media zetten zij de #SaveLucifer campagne op en er werd een petitie geopend die duizenden keren getekend werd. Het is dus wachten op #SaveShooter.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?