Laatste nieuws over Netflix

Shooter seizoen 3 begin deze zomer al van start

De releasedatum van Shooter seizoen 3 is bekend. Op Netflix waren de eerste twee seizoenen van de USA-serie wekelijks te volgen en hopelijk is dat straks met het derde deel ook weer het geval. De Amerikaanse televisiezender heeft nu bekendgemaakt dat het derde seizoen begin deze zomer van start gaat.

Bob Lee Swagger

Shooter is een remake van de gelijknamige film waarin Mark Wahlberg de hoofdrol van Bob Lee Swagger speelde. In de serie wordt die rol bekleed door Ryan Phillippe. Omdat hij tijdens de opnames van het tweede seizoen zijn been brak, werd dit seizoen ingekort met twee afleveringen.

Het abrupte einde van seizoen 2 van Shooter zorgde voor veel verwarring bij de kijker, want dat het verhaal nog niet was afgerond was duidelijk. Mogelijk heeft dat USA het laatste zetje gegeven om het derde seizoen van de populaire serie te bestellen.

Shooter seizoen 3 op Netflix

Wanneer Shooter seizoen 3 op Netflix te zien zal zijn is nog niet bevestigd door de streamingdienst. USA heeft inmiddels wel de programmering voor komende zomer bekendgemaakt en daaruit valt op te maken dat zij op 21 juni met Shooter seizoen 3 starten. Tijdens de eerste twee seizoenen werd de aflevering in Nederland daags na de uitzending in de Verenigde Staten toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Het is aannemelijk dat dit ook nu weer het geval is, maar is het nog wachten op een officiële bevestiging van Netflix.

Julie Swagger

Net als in het eerste seizoen zit Bob Lee Swagger in moeilijkheden. Ditmaal worden die problemen vergroot door zijn vrouw Julie Swagger. Solotov wikkelde haar om zijn vinger en integreerde zo in de kerk van hun woonplaats. Daar, tijdens de doping van dochter May, liep het in de laatste aflevering van seizoen 2 ook volledig uit de hand. Het kan niet anders dat het verhaal in seizoen 3 exact verder gaat waar het ophield in de laatste aflevering van seizoen 2. Solotov en de Swaggers keren dus terug op 21 juni in Amerika, hopelijk op 22 juni in Nederland.

Dat Shooter seizoen 3 begin deze zomer al gereed is voor uitzending is vrij vroeg. In januari werd namelijk duidelijk dat de opnames net van start waren gegaan. In minder dan een half jaar zijn de (meeste) afleveringen dus gereed om uitgezonden te worden. Vorig jaar, toen juli de startmaand was, begon seizoen 2 terwijl nog niet alle afleveringen waren opgenomen en gemonteerd. Daardoor kwamen de makers ook in de problemen, toen Philippe zijn been brak en het seizoen met twee afleveringen ingekort moest worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?