Laatste nieuws over Netflix

Showrunner Bodyguard gelooft in seizoen 2: “Werken eraan”

Een tweede seizoen van Bodyguard hangt nog altijd in de lucht. Na het grote succes afgelopen najaar in eerst Groot-Brittannië en vervolgens in de rest van de wereld werd er door de fans gesmeekt om een vervolg. Nu komt er een positief geluid van maker Jed Mercurio.

Richard Madden wil wel

Nog voor de jaarwisseling liet hoofdrolspeler Richard Madden, hij speelt oorlogsveteraan David Budd, al weten open te staan voor een vervolg. Madden zou koffie gaan drinken met maker Mercurio om te kijken wat er mogelijk zou zijn.

Mercurio: “We werken aan Bodyguard seizoen 2”

Nu heeft de showrunner zelf ook van zich laten horen. Hij was in Israël bij INTV en was helder. “Het zou geweldig zijn om een tweede seizoen te krijgen. We willen graag meer doen. We stellen het op prijs dat de fans hongerig zijn een vervolg. Er moet echter veel geregeld worden voor een tweede seizoen en we werken eraan.”

Bodyguard: kijkcijferkanon en prijzenpakker

Voor de BBC was Bodyguard afgelopen najaar het absolute kijkcijferkanon. Naar de finale van de zesdelige serie keken liefst 10,4 miljoen mensen. Een record. De wereldwijde lancering op Netflix zorgde vervolgens ook voor een ware hype met als bekroning de winst van een Golden Globe.

Tweestrijd voor Budd

Bodyguard vertelt het verhaal van David Budd (Madden). De oorlogsveteraan is het eerder gelukt om een terreuraanslag te verijdelen en nu staat hij voor een nieuwe uitdaging. Alhoewel hij het niet eens is met haar standpunten, krijgt David de taak om een politica te beschermen. Het zorgt ervoor dat hij in een flinke tweestrijd terecht komt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?