Laatste nieuws over Netflix

Showrunner Riverdale bespreekt abrupt einde, seizoen 5 en meer

Riverdale Netflix

Netflix voegde afgelopen donderdag de laatste aflevering van Riverdale seizoen 4 toe aan zijn streamingdienst. Daarmee kwam er een abrupt einde aan het seizoen, want door de uitbraak van het coronavirus konden de laatste drie afleveringen niet worden opgenomen. Showrunner Roberto Aguirre-Sacasa heeft het één en ander opgehelderd in gesprek met TV Line.

Abrupt einde

Door de uitbraak van het coronavirus kreeg Aguirre-Sacasa niet de kans om de laatste drie afleveringen af te ronden. Daardoor werd aflevering negentien de seizoensfinale. Een aflevering met cliffhanger, al had ook aflevering twintig maar zo de seizoensfinale kunnen worden. “We hadden ongeveer de helft tot twee derde van aflevering twintig opgenomen. Dus toen de productie werd stilgelegd, keek ik meteen naar alle beelden van aflevering 20 om te zien of we daar een finale van konden maken”, legde de showrunner uit.

In aflevering twintig zouden we meegenomen worden naar het gala en daarvoor waren al emotionele opnames gemaakt. Maar omdat er nog belangrijke scenes misten van Betty, Jughead, Archie en Veronica werd ervoor gekozen de aflevering niet als seizoensfinale te gebruiken.

“Toen zag ik de bewerking van aflevering negentien en ik hield er meteen van. Het leuke daaraan is dat alle kinderen bij het verhaal betrokken zijn, iets wat heel bijzonder voor ons is. Daarbij had de aflevering ook nog eens een schokkende, gruwelijke cliffhanger die het videoband-mysterie echt naar een nieuw niveau tilde. Dus ik dacht: “Weet je wat? Aangezien we het seizoen inkorten, is het misschien het beste om te stoppen met aflevering negentien.”

Riverdale seizoen 5

Dat betekent echter niet dat we het gala van de leerlingen nooit te zien krijgen. De laatste drie afleveringen van seizoen 4 worden verschoven naar het begin van seizoen 5. Door de grote gebeurtenissen die de jongeren te wachten staan met het gala en het afstuderen wil Aguirre-Sacasa de afleveringen graag alsnog tonen. “Het zijn grote, emotionele afleveringen en er zijn veel dingen waar de personages nog mee om moeten gaan, dus het voelt alsof we met de laatste drie afleveringen moeten beginnen.”

Skeet Ulrich en Marisol Nichols

Voor die nieuwe afleveringen blijken Skeet Ulrich en Marisol Nichols ook terug te keren. Even zag het ernaar uit dat zij de serie zouden verlaten zonder gepast afscheid. De twee acteurs gaven tenslotte aan aan het eind van seizoen 4 te vertrekken. “Zij keren terug voor deze afleveringen. Toen dit allemaal gebeurde, heb ik contact gezocht met iedereen. Ook met Marisol en Skeet aan wie ik verteld heb dat hun verhalen nog niet klaar waren.” De showrunner wil de twee een afscheid geven waarbij de kijkers ook weten wat er met ze gebeurt. “De waarheid is, en dit is geen spoiler, dat Hermione en F.P. allebei niet worden vermoord. Dus ik hoop dat ze allebei voor altijd een deel zijn van Riverdale.”

Archie en Betty

In de laatste afleveringen van Riverdale seizoen 4 zagen we een onverwachte romance ontstaan. Archie en Betty vonden elkaar als kinderen altijd al leuk, maar nu nam de relatie plots serieuze vormen aan. Tot het moment dat Betty besloot er een punt achter te zetten voordat ze te ver zou gaan. Toch lijkt het laatste over de kus die ze gedeeld hebben nog niet gezegd. “We hebben duidelijk nog niet het einde van dat verhaal gezien. Veronica en Jughead weten tenslotte nog niet wat er is gebeurd in de bunker of Archie’s garage. Er speelt nog veel.” Daarbij gaf Aguirre-Sacasa aan dat Betty duidelijk koos voor Jughead en hun relatie, terwijl Archie verward achterbleef. “Maar er zijn grote, grote gevolgen voor wat Archie en Betty deden die we terugzien op het gala, op een echte tienerdrama-manier.”

Tijdsprong

Zodra de laatste drie afleveringen van seizoen 4 alsnog gelanceerd zijn, lijken we rekening te moeten houden met een tijdsprong. Skeet Ulrich liet in een interview in The Today Show weten dat er wat gaat veranderen in de serie. “Ik weet dat ze met het vijfde seizoen van de serie een andere weg in willen slaan. Het plan is dan ook om een sprong in de tijd te maken van vijf jaar”, aldus Ulrich, die zelf toe is aan nieuwe uitdagingen en daarom vertrekt uit Riverdale. Mogelijk dat voor de tijdsprong gekozen wordt om Archie, Betty, Jughead en Veronica weer samen te brengen nadat ze klaar zijn met studeren.

Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht als Riverdale seizoen 5 op Netflix komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!