Laatste nieuws over Netflix

Showrunner You vertelt over verhaal derde seizoen en hoopt op meer

You seizoen 2

Netflix lanceerde op Tweede Kerstdag het tweede seizoen van You en het duurde niet lang voordat Penn Badgley iets verklapte over een mogelijk vervolg. Nu heeft ook showrunner Sera Gamble zich uitgesproken over de toekomst van de reeks. Als het aan haar ligt, blijft het niet bij de twee seizoenen die nu zijn gelanceerd. Zo heeft ze al deels in haar hoofd hoe seizoen 3 moet zijn.

Verlenging

Alhoewel een derde seizoen nog niet officieel is besteld, zijn de verwachtingen hoog. “Onze vingers zijn gekruist in de hoop dat we het verhaal mogen blijven vertellen. We hebben op dit moment nog geen officiële pickup of zoiets. Toen we de serie hebben gepresenteerd aan Netflix, hebben we het omschreven als in ieder seizoen een nieuwe obsessie, een nieuwe wereld.”

Dat werd in de afgelopen seizoenen al duidelijk. In seizoen 1 draaide het om Beck in New York en in seizoen 2 verhuisde Joe naar Los Angeles waar hij Love ontmoette. “We denken na over waar we naartoe willen in seizoen 3. We willen iets meer suburban, een insulaire wereld waar Joe als een vis in het water kan zijn.”

Nieuwe obsessie

Aan het eind van het tweede seizoen werd ook al duidelijk dat Joe Goldberg voor een nieuwe obsessie staat, deels omdat Love toch anders blijkt te zijn dan gedacht. “Ze neemt een totaal andere plaats in, omdat ze de moeder van zijn kind is. Maar tegelijkertijd ook niet de vrouw die hij dacht dat ze was. Het belangrijkste aan de laatste scene is de bevestiging dat Joe nog steeds dezelfde is, op een manier die niet goed voor hem uitpakt.”

In de eindscène werd duidelijk dat Joe Goldberg zijn vizier richt op de buurvrouw. Wie zij is, is nog totaal onduidelijk. “Het is duidelijk dat hij in een soort patroon terecht komt. Ik kan niet precies zeggen hoe het derde seizoen gaat zijn, maar ik kan zeggen dat dingen niet goed uitpakken voor Joe.”

Meer seizoenen You op Netflix

Als het aan Gamble ligt, blijft het echter niet bij drie seizoenen. Ze is voorbereid op meer. “Ik houd er niet van om dingen te beheksen door te specifiek te zijn. Ik zal zeggen dat we nog veel verhalen hebben om te vertellen. Ik ben niet bang om te zeggen dat we Joe zeker nog een paar seizoenen kunnen volgen.” Makkelijk lijkt dat echter niet te worden. Gamble is zich er van bewust dat het tv-landschap is veranderd met veel concurrentie en kortere series. “Dus we bewaren nooit echt iets voor latere seizoenen.”

Lees ook: 7 Brandende vragen voor You seizoen 7

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?