Laatste nieuws over Netflix

Sinterklaas op Netflix: Wat er allemaal te zien is

sinterklaas_auto11Het wordt misschien wel de meest besproken Sinterklaas ooit. De Zwarte Pieten-discussie wordt eindeloos gevoerd, maar gelukkig trekt Netflix hier weinig van aan. Er zijn genoeg Sint-films op Netflix te vinden en wij hebben ze allemaal op een rijtje gezet, zodat jij kunt kiezen welke je allemaal wil kijken in aanloop naar het ‘heerlijk avondje’. Sinterklaas is immers sinds 15 november al in Nederland! Er zijn in totaal vijf titels te vinden op Netflix die gelinkt kunnen worden aan Sinterklaas.

UPDATE ➡ Uit onderstaande lijst zijn een aantal films niet meer beschikbaar op Netflix en andere zijn toegevoegd. Bekijk de actuele Sinterklaas-lijst ?

Sinterklaas en het Raadsel van 5 December is de meest recente film over de goedheiligman die op Netflix te vinden is. De film uit 2011 duurt 91 minuten en gaat over Zwarte Pieten die merken dat het steeds moeilijker wordt om via de schoorsteen huizen te bezoeken, om cadeautjes in schoentjes van kinderen te stoppen! Door de moderne middelen zijn veel huizen beveiligd met een alarm en dus worden de Pietjes in de boeien geslagen door de politie en dan wordt Sinterklaas ook nog eens ontvoerd, terwijl hij juist bezig was om het probleem op te lossen! Komt het allemaal nog goed met de Zwarte Pieten en Sinterklaas? Kan Sinterklaas op 5 december nog wel gevierd worden? Je ziet het op Netflix!

Ook in Sinterklaas en het uur van de Waarheid wordt de goedheiligman ontvoerd. Het heerlijk avondje lijkt in de soep te lopen, nu Sinterklaas ontvoerd is. Alleen als er een heleboel geld betaald wordt laten de boeven Sinterklaas vrij. Ondertussen gaan de Zwarte Pieten op zoek naar een andere oplossing, maar die blijkt niet in Nederland te liggen, maar op Cyprus! Lukt het ze om Sinterklaas-avond te redden? Je ziet het op Netflix!

Er is geen Sinterklaas zonder De Club van Sinterklaas! Deze populaire serie onder de kleintjes wordt al jaren op de Nederlandse beeldbuis uitgezonden als de Sint in het land is. De seizoenen zes, zeven, acht en negen zijn te zien op Netflix en daarin is te zien wat er ieder jaar wel niet mis gaat in de aanloop naar de fijnste avond van het jaar! Met De Club van Sinterklaas kom je helemaal in de juiste sfeer!

Ook in er een mooie Sinterklaasfilm met een historisch tintje, namelijk Bennie Stout. Het is 1930. Benjamin “Bennie” Stout heeft dit jaar maar één wens voor Sinterklaas: zijn vader terughalen uit Spanje zodat de familie samen pakjesavond kan vieren. Hij ontdekt dat zijn vriendje Roderick in het grote boek van Sinterklaas staat, want hij is zo stout geweest dat hij mee moet naar Spanje. De uitgelezen mogelijkheid voor Bennie om onder de naam van Roderick mee te reizen. Bennie Stout is hier te zien op Netflix.

Cadeau omgeving sinterklaas

Er is dit jaar veel te doen om de Sinterklaas-liedjes. Er zijn een aantal liedjes herschreven, vanwege de Zwarte Pieten-discussie. In Sinterklaasjournaal: de Meezing Moevie zijn de liedjes super belangrijk. Ook in 2009 ging er namelijk een hoop mis. Dieuwertje Blok, presentatrice van het Sinterklaasjournaal, was zelfs al ten einde raad. Gelukkig kwam er toch nog een oplossing om het Sinterklaasfeest te redden? Hoe? Dat zie je op Netflix!

Dan is er nog een Sinterklaasfilm die misschien minder voor de echte kleintjes geschikt is. Sint is namelijk een horror/komedie-film, met onder andere Huub Stapel in de hoofdrol. In deze film is Sinterklaas echter geen lieve, gulle man. St. Niklas is in deze film een stelende, nare man. Dat komt hem en zijn volgelingen op een dag duur te staan, maar dat laat Niklas niet zomaar gebeuren. Hij zint op wraak en op iedere 5 december, als het volle maan is, staat er een hoop ellende te gebeuren. Is het dit jaar ook volle maan op Sinterklaasavond? Durf jij het aan om deze enge Sint-film te kijken? Alleen kijken als je 16 jaar of ouder bent hoor!

De titel doet niet vermoeden dat het een Sinterklaasfilm is, maar in Alles is Liefde speelt de beste man wel degelijk een hoofdrol. In deze Nederlandse film, met sterrencast (o.a. Carice van Houten, Wendy van Dijk, Chantal Janzen en Valerio Zeno), overlijdt Sinterklaas vlak voor de intocht. Er moet een nieuwe Sinterklaas komen en deze blijkt bijzonder populair. Ook zwarte piet heeft een belangrijke rol in Alles is Liefde. Piet, gespeeld door Jeroen Spitzenberger, raakt tijdens de intocht verliefd op Kiki (Carice van Houten). Ondanks dat zij Piet stiekem ook wel ziet zitten wijst ze hem in eerste instantie af, maar Piet geeft zich niet snel gewonnen. Deze romantische komedie is een echte aanrader voor de hele familie.

Ontbreken er Sinterklaasfilms in dit rijtje? Schiet ons even aan op Facebook/Twitter

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?