Laatste nieuws over Netflix

Sky Rojo: Alles wat we al weten

Afkomstig van de maker van La Casa de Papel mogen we ons verheugen op het eerste seizoen van Sky Rojo. De Spaanse serie is vanaf 19 maart via Netflix te bekijken. In dit artikel vertellen we je alles wat we al weten over het nieuwste project van Álex Pina. Voor Sky Rojo heeft hij samengewerkt met Esther Martínez Lobato, bekend als een van de makers van Vis a Vis. De verwachtingen zijn voorafgaand aan de release dan ook hoog.

Het verhaal

Sky Rojo wordt omschreven als misdaaddramaserie. Eind 2019 schreven we voor het eerst over het nieuwste werk van Álex Pina. Inmiddels is een stuk meer duidelijk over het verhaal. Sky Rojo vertelt het verhaal van drie vrouwen die op de vlucht slaan voor hun pooier Romeo. Het is niet alleen het verhaal van de ontsnapping, maar ook het verhaal van de drie dames zelf.

Het gaat om drie vrouwen die slachtoffers zijn van mensenhandel en nu vrij komen uit het web waar ze in gevangen zitten. Het draait om hun dromen, de hel die ze hebben meegemaakt, de vriendschappen die ze hebben gesmeed, de solidariteit die hen samenbrengt en de energie die ze in leven houdt. Terwijl ze in een chaotische roadtrip terecht zijn gekomen, vechten ze voor iedere minuut die ze langer in leven kunnen blijven.

Cast Sky Rojo

De personages van Sky Rojo zijn inmiddels de bekend. De hoofdrolspelers zijn: Verónica Sánchez, Asier Etxeandia, Miguel Ángel Silvestre, Lali Espósito, Yany Prado en Enric Auquer. Van alle acteurs is al bekend welke rol zij gaan vervullen. Zo kruipt Verónica Sánchez in de huid van de op de vlucht geslagen Coral. Ze wordt omschreven als intelligent, elegant en welopgevoed. Al snel blijkt ze de favoriet te zijn van Romeo, maar haar zelfdestructieve karakter helpt haar niet altijd mee.

De tweede dame die op de vlucht slaat is Wendy, gespeeld door Lali Espósito. Zij wordt omschreven als onstuimig, wilskrachtig en uitdagend. Als ze aan de slag gaat bij Club Las Novias weet ze niet dat ze haar vrijheid kwijtraakt. Haar doel? Ontsnappen aan de armoede en ooit settelen met een partner en een financieel comfortabel leven leiden. De laatste dame is Gina (Yany Prado). Ze wordt gezien als naïef en lief. Gina wil vooral geloven in de goedheid van de mens. n Cuba wordt ze aangenomen door Moisés die haar doet geloven dat ze als serveerster aan de slag zal gaan. Ze probeert te ontsnappen maar een berg aan schulden, bedreigingen en een verdwenen paspoort maken de droom om haar leven terug te krijgen bijna onbereikbaar.

De rol van Romeo wordt vertolkt door Asier Etxeandia. Hij si de pooier en de eigenaar van Club Las Novias. Hij wordt gezien als ironisch en slim, maar heeft geen moreel kompas. Hij heeft niet het idee dat hij iets fout doet en ziet zichzelf als een groot kunstenaar. Romeo vertrouwt zijn handlangers Moisés en Christian blind. Moisés wordt gespeeld door Silvestre. Hij was eerder al te zien in Sense8 en heeft ook een rol in het vijfde seizoen van La Casa de Papel. De rol van Christian is voor Enric Auquer, bekend van Quien a hierro mata.

Productie

De opnames van Sky Rojo gingen in november 2019 van start in Madrid. Later vonden er ook opnames plaats op de Canarische Eilanden. Mede door de uitbraak van het coronavirus, liepen de opnames hier en daar wel vertraging op. Daardoor konden sommige beelden pas in juli 2020 worden opgenomen. Toch lukte het om alle opnames op tijd af te ronden voor een release in 2021.

Sky Rojo op Netflix

Het eerste seizoen van Sky Rojo komt op 19 maart 2021 naar Netflix. Afleveringen duren zo’n 25 minuten per stuk en seizoen 1 bestaat uit in totaal acht afleveringen. De keuze voor afleveringen van 25 minuten is volgens de makers expres gedaan. “We wilden dat Sky Rojo altijd dezelfde hectische actie zou hebben. Van die 25 minuten maken we gebruik om de dynamische aard van het plot te onderstrepen: de ontsnapping, de race om te overleven.”

Een groot voordeel van de Spaanse serie is dat we nu al weten dat er ook een tweede seizoen komt van Sky Rojo. Ook het tweede seizoen zal uit acht afleveringen bestaan. Wanneer seizoen 2 op Netflix komt, is nog afwachten.

Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht als Sky Rojo seizoen 2 op Netflix komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?