Laatste nieuws over Netflix

In slaap vallen en toch niets missen op Netflix

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je een film of een serie zit te kijken en dat na een poos je ogen zwaar aan beginnen te voelen. Je probeert je aandacht nog bij de film te houden, maar eigenlijk is het een verloren strijd: een paar minuten later lig je te snurken, terwijl de film gewoon verder gaat. Daar heeft Netflix nu iets op gevonden.

Ondanks dat je zeer eenvoudig kunt terugspoelen is het toch vervelend als je film verder gaat, terwijl er niet meer gekeken wordt. Want waar was je nou ook alweer precies gebleven? Dit probleem kan tot de verleden tijd behoren, met dank aan een hackathon die werd georganiseerd door Netflix. Wat is een hackathon? Het woord is een samenvoegsel van hacken en een marathon. Hacken wordt vaak geassocieerd met iets negatiefs, maar in dit geval is dat niet zo. Bij een hackaton zijn er zelfs prijzen te verdienen, voor het team (of persoon) dat het beste idee heeft ontwikkeld. Dit idee is dan een software of hardware-idee.

In het geval van de hackathon bij Netflix is de Sleep Tracker één van de dingen die werd uitgevonden. Via een armband, de Fitbit, kan duidelijk worden of de kijker nog actief kijkt of in slaap is gevallen. De Fitbit stuurt een signaal naar Netflix zodra de armband opmerkt dat de drager er van in slaap is gevallen.

Zodra de persoon wakker wordt en weer verder wil kijken kan hij er voor kiezen om de film te hervatten vanaf het moment dat hij in slaap gevallen is. Behalve de Sleep Tracker werden er natuurlijk nog meer dingen bedacht door de ontwikkelaars. Het is nog niet duidelijk welke ideeën allemaal echt uitgevoerd zullen worden, maar de Fitbit is in ieder geval zeer welkom!

Bekijk hieronder een filmpje van Netflix over Fitbit

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?