Laatste nieuws over Netflix

Slechts één Golden Globe voor Netflix

In de nacht van zondag op maandag werden in de Verenigde Staten de Golden Globes weer uitgereikt. Ook een aantal Netflix-titels konden rekenen op een nominatie, maar de streamingdienst is niet vaak in de prijzen gevallen. Slechts in één van tien verschillende categorieën waarvoor Netflix genomineerd was, ging de streamingdienst er ook daadwerkelijk met een prijs vandoor.

Genomineerden

Netflix deed tijdens de Golden Globe-verkiezing in 2018 in meerdere categorieën. In totaal maakte de streamingdienst met twaalf nominaties in tien verschillende categorieën kans op een uitverkiezing. Negen van die nominaties waren bestemd voor Netflix Original Series en drie waren voor een Netflix Original film.

Onder de Netflix Original films maakten Mudbound en First They Killed My Father kans op een felbegeerde Golden Globe. Bij de series ging het om The Crown en Stranger Things voor een winst in de categorie Beste Televisie Serie: Drama. Ook waren er nog nominaties voor 13 Reasons Why, Master of None, Ozark en Glow.

Winnaar Golden Globe Netflix

Het werd voor Netflix echter allesbehalve een feestavond. Terwijl de streamingdienst liefst tien keer kans maakte op een nominatie, werd er uiteindelijk maar één prijs echt gepakt. Aziz Ansari kon voor zijn rol in Master of None rekenen op de award van beste acteur in een televisie serie in de categorie musical en komedie. Dat Netflix slechts één Golden Globe heeft voor zijn Netflix Originals, is best een beetje verrassend te noemen. In tegenstelling tot zijn concurrenten was de streamingdienst namelijk veel vaker genomineerd.

Ewan McGregor

Om de Golden Globes nog een beetje glans voor Netflix te geven kan ook Ewan McGregor nog genoemd worden. De acteur won een Golden Globe in de categorie Beste Acteur in een Limited Serie voor zijn rol in Fargo. Deze serie is weliswaar geen echte Netflix Original, maar wordt in Nederland wel als zodanig aangemerkt. De eerste drie seizoenen waren namelijk exclusief via Netflix te zien in Nederland en liep gelijktijdig mee met de uitzendingen in Noord-Amerika.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?