Laatste nieuws over Netflix

Slotseizoen Dark krijgt bijzondere releasedatum

Dark zal worden afgerond op de enige datum die daarvoor geschikt is. Netflix heeft het lang spannend gehouden of alle volgers de releasedatum juist hadden geraden, het bleek uiteindelijk zo te zijn. Deze zomer zal de Duitse Original Serie worden afgerond met het derde seizoen en wel vanaf 27 juni. Een speciale datum.

Apocalypse

In de serie Dark is 27 juni namelijk dé datum waarop de apocalypse zal plaatsvinden. Deze datum speelt zo’n rol in de reeks dat het niet meer dan treffend zou zijn om op deze datum alles tot een besluit te laten komen. En zo zal ook dus gebeuren.

Winden, 33 en 66 jaar geleden

In het Duitse plaatsje Winden verdwijnen op onverklaarbare wijze kinderen uit het dorpje. Vier families zetten de zoektocht naar de kinderen in. Het heeft niet veel tijd nodig om te achterhalen wie achter de verdwijning van Mikkel Nielsen en Erik Obendorf zit, de grootste vraag is wanneer het gebeurd is. Een grottenstelsel brengt iedereen namelijk in contact met 33 en 66 jaar geleden. Er kan door de tijd worden gesprongen, met grote gevolgen voor het heden.

Jonas in een nieuwe wereld

Het derde en laatste seizoen van Dark bereikt een spectaculaire climax die verder gaat dan tijd en ruimte. Wanneer Jonas aankomt in een nieuwe wereld probeert hij te begrijpen wat deze alternatieve versie van Winden voor zijn lot betekent. Ondertussen zijn de anderen, die zijn achtergebleven in de andere wereld, op zoek naar een manier om niet alleen de tijd te buigen, maar ook de ruimte. Twee werelden. Licht en donker. En temidden van dit alles een tragisch liefdesverhaal van epische proporties.

Dark als een trilogie

Afgelopen zomer werd voor de release van het tweede seizoen al bekendgemaakt dat het derde seizoen het slotstuk zou zijn. Makers Jantje Friese en Baran Bo Odar lieten daarbij optekenen dat het altijd hun intentie was geweest om er een trilogie van te maken. “Dark was in het concept altijd gepland als een tijdreistrilogie. Des te meer gelukkig waren we dat het eerste seizoen wereldwijd zo goed werd ontvangen. Dat gaf ons de tijd en ruimte om het plan uit te werken.”

Bekijk de aankondiging van Dark seizoen 3

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?