Laatste nieuws over Netflix

Slotseizoen Gotham volgende maand eindelijk op Netflix

Het vijfde seizoen van Gotham is eindelijk aangekondigd door Netflix. De reeks die zich afspeelt voor de opkomst van Batman in Gotham City werd in het voorjaar van 2019 afgerond in de Verenigde Staten. Nu komt deze naar Nederland.

Anderhalf jaar wachten

Het was voor de fans van Gotham een flinke tijd wachten. Het vierde seizoen werd namelijk in januari 2019 toegevoegd aan het aanbod. In het ritme van een jaar wachten werd dan ook verwacht dat begin 2020 de laatste twaalf afleveringen zouden verschijnen. Het werd een half jaar langer wachten, want op 1 juli komt het vijfde en tevens laatste seizoen van Gotham naar Netflix.

James Gordon in de hoofdrol

In de DC-serie Gotham draait het om James Gordon. In de Batman-films is hij het contactpersoon van Batman bij de politie, in Gotham zien we de jongere versie van Gordon. Hij probeert in Gotham City de orde te handhaven en dat wordt steeds lastiger. Zeker na de moord op Thomas en Martha Wayne. Bruce Wayne is in het slotseizoen inmiddels wel op het toneel, maar nog niet uitgegroeid tot de held van de stad. Fun fact: het vijfde seizoen van Gotham is gebaseerd op dezelfde comic als The Dark Knight Rises, namelijk No Man’s Land. Het is dan ook de subtitel van het slotseizoen van de serie.

Bekijk de trailer van Gotham seizoen 5

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?