Laatste nieuws over Netflix

Slotseizoen Homeland laat tot 2020 op zich wachten

Het slot van Homeland laat nog langer op zich wachten. Showtime heeft namelijk bekendgemaakt dat het achtste en laatste seizoen van de serie pas in 2020 zal beginnen. Daardoor is het voor ons op Netflix nog langer wachten.

Twee jaar wachten op Homeland

Het zevende seizoen debuteerde op 11 februari 2018. Daardoor is het officieel twee jaar wachten geblazen op Homeland, want Showtime heeft nu bekendgemaakt dat de eerste episode van het slotseizoen pas op 9 februari 2020 wordt uitgezonden.

Liever goed dan snel

“Homeland is een ambitieuze serie. Zeker in het laatste seizoen. Showrunner Alex Gansa wil op een trotse wijze afscheid nemen en dat gaat hij doen. Daardoor heeft de productie in meerdere landen plaatsgevonden en dat heeft een aantal issues opgeleverd. Dat nam gewoon tijd in beslag”, legt Showtime president Gary Levine uit tijdens de TCA.”Het gaat niet om misstappen, het is een relatief gestroomlijnd proces geweest. Maar doordat het een zeer ambitieus project is neemt het meer tijd in beslag. We maken het liever goed dan snel.” Momenteel vinden er nog opnames plaats in Marokko.

Ook op Netflix lang wachten?

Het achtste seizoen van Homeland zal opnieuw uit twaalf afleveringen bestaan. In de Verenigde Staten begint het verhaal dus in februari 2020. Doordat het dezelfde periode zal draaien als seizoen zeven, kunnen we redelijk inschatten wanneer het slotseizoen met Carrie Mathison op Netflix zal verschijnen. Seizoen 7 kwam namelijk op 12 februari 2019 op Netflix, exact een jaar na de start op Showtime. Mocht dit opnieuw het geval zijn, is het dus wachten tot begin 2021. We kunnen dan ook alleen maar hopen dat het wachten korter zal zijn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?