Laatste nieuws over Netflix

Slotseizoen La Casa de Papel wordt ‘totale vernietiging’

Het slotseizoen van La Casa de Papel is nu echt in aantocht op Netflix. Het laatste seizoen is in twee delen geknipt. Het eerste deel daarvan verschijnt op 3 september op Netflix en in een uitgebreid interview heeft Álex Pina nu het één en ander verteld over de slotafleveringen.

Dood hoofdrolspeelster

In het slotseizoen zal blijken dat de impact van Nairobi’s dood groot is. “We zien nu al één van de gevolgen van de dood van Nairobi”, gaf Pina te kennen. De rest van het team ziet haar dood namelijk als een oproep tot actie. Hun verloren kameraad is ‘nog steeds zeer aanwezig, ze praten soms nog over haar. Ze belicht hun strijd in dit laatste seizoen.'”

Uitvoerend producent Jesús Colmenar voegde toe: “Nairobi vertegenwoordigen op een bepaalde manier het hart van de bende. In dit laatste seizoen zou ze het moeilijk hebben gehad om erbij te horen, omdat dit een seizoen van directe confrontatie is. Maar haar nalatenschap zal de andere personages inspireren.”

Knallend afsluiten

De Spaanse hitserie gaat in ieder geval knallend afsluiten. “Dit seizoen is heel anders dan alle voorgaande seizoenen. We hebben alles bij elkaar gevoegd om er met een knal uit te gaan”, ging Colmenar verder. Het team zal een ongekende oorlog starten. “Het romantische feelgood-idee van een overval zonder slachtoffers slaat dit laatste seizoen tegen de muur van realiteit. Vanaf nu zullen de personages moeten vechten voor hun leven. Dit seizoen is er een van totale vernietiging.”

In het slotstuk zal Lissabon de leiding nemen over de overval. Zij staat in contact met El Professor, maar voor hem wordt het steeds moeilijker in de buitenwereld. “De hele aanpak van dit seizoen was om El Professor te verslaan met een technische knock-out. En hoe meer klappen hij kreeg, hoe beter.”

Bekijk de eerste beelden van seizoen 5

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?