Laatste nieuws over Netflix

Slotseizoen Lucifer na ‘rollercoasterdag’ korter dan seizoen 5

Lucifer-fans die bovenop het nieuws zitten hebben een pittige dag achter de rug. Het leek er namelijk even op dat het laatste seizoen van de reeks heel kort zou gaan worden. Dit werd al snel ontkend, waarop D. B. Woodside zich ermee ging bemoeien. Amenadiel gaf het verlossende woord.

Flink goochelen met aantal afleveringen

Het is sinds Netflix de rechten over heeft genomen van Lucifer iedere keer weer spannend hoelang de seizoenen gaan duren. Bij FOX werd het verhaal uitgesmeerd over 22 afleveringen, van ieder 43 minuten. Bij Netflix hoeven de makers zich niet zo strikt aan een aantal minute te houden en werden er ook minder zijpaden bewandeld. Het vierde seizoen bestond uit tien afleveringen en dit zou eerst ook het geval zijn voor het vijfde seizoen. Dit werd echter verlengd naar liefst zestien afleveringen van ieder een uur. De eerste acht zijn vorige maand verschenen, de hoop voor seizoen 5B is dat deze al rond de feestdagen kan verschijnen.

Van acht naar tien

De opnames gaan later deze maand van start voor de laatste aflevering van seizoen 5. Daarna zal er gelijk gewerkt gaan worden aan het zesde en tevens laatste seizoen. TVLine bracht dinsdagavond naar buiten dat dit slotseizoen uit slechts acht afleveringen zou bestaan, wat direct tot veel teleurstelling zorgde. Het duurde niet lang of D.B. Woodside meldde zich op Twitter. De acteur die Amenadiel speelt in de serie liet weten dat hier weinig van klopte, om niet veel later aan alle speculaties een einde te maken. Het slotseizoen van Lucifer zal uit tien afleveringen bestaan. Kortom nog zo’n tien uur Tom Ellis als Lucifer Morningstar. Zo kwam er einde aan de rollercoasterdag voor de Lucifer-fans.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?