Laatste nieuws over Netflix

‘Snowpiercer al verlengd voor derde seizoen’

Snowpiercer raast nog harder door dan de trein zelf! Het eerste seizoen is pas een week geleden afgerond, toch is de eerste teaser van seizoen 2 met een grote onthulling al verschenen. Seizoen 2 blijkt al bijna in zijn geheel te zijn opgenomen nu volgt er meer. Want seizoen 3 is aanstaande.

LJ Folger zette alles in gang

Annalise Basso vertolkt de rol van LJ Folger. Voor een groot deel was ze verantwoordelijk voor de opstand in de trein. LJ was tenslotte verantwoordelijk voor de moorden, waarvoor Andre uit de staart kwam om deze te onderzoeken. Ze bleef aan het einde van het eerste seizoen berooid achter, zonder ouders en steun. Ze zal een flinke transformatie ondergaan, zo laat Basso zelf weten in een interview met Inverse. Tijdens dit gesprek zei ze nog meer interessante dingen.

Wachten op startdatum seizoen 3

“We waren bijna klaar met de opnames voor het tweede seizoen toen de lockdown alles stillegde. Ik heb een belletje gehad van de producer. Ik kan nog niet veel details prijsgeven, maar het is goed nieuws. We zijn aan het wachten op een officiële startdatum voor seizoen 3 en hopelijk is er snel tijd om het tweede seizoen af te ronden.”

Vijf of zes seizoenen Snowpiercer?

Als het aan showrunner Graeme Manson, eerder actief met Orphan Black, ligt zal Snowpiercer nog heel wat jaren te zien zijn. Dit liet hij al een aantal maanden geleden weten. “We hebben een los concept voor drie seizoenen en een ‘eindpunt’. Mijn oorspronkelijke idee was drie seizoenen, maar net als bij Orphan Black het geval was, kan het middenstuk worden uitgebreid. Je kunt hetzelfde einddoel behouden, maar dan in vijf hoofdstukken of seizoenen opdelen. Het gaat er nu om wat het einde van seizoen 3 wordt en of dat een cliffhanger of iets anders wordt. Ik weet het nog niet zeker. Het eindpunt dat we zelf hebben bedacht kan leiden tot meer seizoenen. Je kunt ook stoppen op dat punt en een reboot met een andere trein en andere personages doen. We hopen met deze cast in elk geval vijf of zes seizoenen te maken.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?