Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe Spaanse thrillerserie Feria is ‘antwoord op Dark’

Netflix komt binnenkort met een spiksplinternieuwe thrillerserie genaamd Feria. De show schijnen we een beetje te kunnen zien als het antwoord van de Spaanse televisiewereld op de Duitse hitserie Dark.

Massamoord of speelt er iets anders?

Feria vertelt het verhaal van twee zussen wier ouders betrokken lijken te zijn bij een massamoord. Het drama, dat zich afspeelt in het Andalusië van de jaren 90 van de vorige eeuw, draait om de tienerzusjes Eva (gespeeld door Ana Tomeno) en Sofia (Carla Campra), die worden geconfronteerd met een afgrijselijke nachtmerrie: vlak bij een oude mijn worden op een dag liefst 23 lijken aangetroffen en het heeft er alle schijn van dat hun inmiddels spoorloze ouders daarvoor verantwoordelijk zijn…

Sekte en een duister geheim

Eva en Sofia ontdekken echter al snel hun woonplaats inwoners telt die een groot geheim bewaren: ze weten veel meer over de afschuwelijke gebeurtenis dan ze laten merken. Achter de realiteit blijkt een onverklaarbare wereld verscholen te zitten… En vandaar de vergelijking met het bovengenoemde Dark! Als een van de twee zussen ook nog eens in de ban raakt van een sekte zijn de poppen al helemaal aan het dansen. Er gebeuren meer en meer enge en onverklaarbare dingen.

De thriller komt uit de koker van filmmakers Agustín Martínez (La Caza) en Carlos Montero (Elite) en bestaat uit in totaal acht afleveringen! De cast van Feria bestaat niet alleen uit Ana Tomeno en Carla Campra, maar Marta Nieto, Ángela Cremonte, Patricia López, Isak Férriz en Ernest Villegas komen ook voorbij.

Feria op Netflix

De Spaanse thrillerserie Feria verschijnt op 28 januari 2022 op Netflix. De (onderstaande) trailer is alvast veelbelovend, maar het is natuurlijk zéér de vraag of de show zijn grote ‘voorbeeld’ Dark weet te evenaren. Die inmiddels afgeronde productie van Netflix én W&B Television scoort immers een heuse 8,8 op ratingwebsite IMDb.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?