Laatste nieuws over Netflix

Speciale première Outlander seizoen 6 en grote problemen bij opnames

Het wachten op het zesde seizoen van Outlander is in volle gang. Sam Heughan, in de serie verantwoordelijk voor de rol van Jamie Fraser, is druk bezig met de promotie van het zesde seizoen. Tijdens een van die momenten gaf Heughan toe dat niet alle opnames voor seizoen 6 in volgorde zijn opgenomen, zo valt te lezen bij Showbiz CheatSheet.

Korter seizoen

Sam Heughan kan niet wachten tot fans eindelijk aan de slag kunnen met het zesde seizoen van Outlander. Door de pandemie is er echter wel voor gekozen om seizoen 6 flink in te korten. Zo bestaat het seizoen uit ‘slechts’ acht afleveringen. Dat wordt met het zevende seizoen echter meer dan goed gemaakt. Dat seizoen bestaat uit liefst zestien afleveringen. Seizoen 6 trapt af met een negentig minuten durende special. “Ik kan niet wachten tot jullie de eerste aflevering zien.”

Bijzondere volgorde

Bij de opnames van Outlander seizoen 6 was nog een extra probleem. Door de zwangerschap van Balfe moesten sommige beelden namelijk in willekeurige volgorde worden geschoten. Zo konden de opnames gedaan worden voordat Balfe echt een zwangerschapsbuik kreeg. “Jullie weten allemaal dat mijn collega zwanger was. Gefeliciteerd naar Caitriona. Wanneer we erachter kwamen, moesten we echt snel wat dingen aanpassen zodat we die opnames konden doen voordat ze te groot werd.” Sommige opnames moesten zelfs vanuit een andere hoek te worden opgenomen.

Zwangerschap

“Ze deed het geweldig, maar we moesten de opnames wel in een andere volgorde opnemen. We schoten eerst aflevering één en drie, daarna aflevering zes of zeven en toen gingen we terug naar vier. Ook hebben we aan het einde een aantal opnames opnieuw moeten doen”, aldus Heughan. Het wachten is nu op de release van Outlander seizoen 6. De uitzendingen staan in februari 2022 gepland bij Starz. Daarna is het wachten tot het zesde seizoen wordt toegevoegd aan het aanbod van Netflix.

➡ Lees ook: Alles wat we al weten over Outlander seizoen 6

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Outlander seizoen 6 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?