Laatste nieuws over Netflix

Spin-off Jane the Virgin na pilot afgeblazen

De spin-off van Jane the Virgin zal er toch niet komen. The CW had een pilot besteld om een vervolg te geven aan de zeer populaire reeks met de naam Jane the Novela. Na het zien hiervan is besloten om er niet mee verder te gaan en dat is een gevoelige tik voor Gina Rodriguez. The CW besloot wel een spin-off van Riverdale te bestellen en een nieuwe DC-serie: Batwoman.

Gina Rodriguez bedacht het vervolg

The CW laat van nieuwe producties altijd eerst een pilot maken, waarbij de makers de kans krijgen om het idee van de serie te presenteren. Aan de hand daarvan wordt besloten of er een volledig seizoen wordt besteld. In het geval van Jane the Virgin blijkt dit dus niet het geval. Gina Rodriguez bedacht samen met Jane the Virgin-bedenker Jennie Snyder Urman de spinoff.

Jane the Novela

In Jane the Novela zou in ieder seizoen een verhaal worden verteld uit de boeken van Jane Villanueva, het hoofdpersonage van Jane the Virgin. Gina Rodriguez zou zelf de voice-over doen. Het eerste seizoen zou zich afspelen op een wijnboerderij in Napa Valley, waar familiegeheimen niet lang begraven bleven. Het verhaal bleek The CW uiteindelijk niet te kunnen overtuigen, waardoor er na de pilot een punt achter het project is gezet.

Jane the Virgin stopt

Daarmee komt er voorlopig een einde aan Jane the Virgin. Het vijfde seizoen van de serie is momenteel gaande in de Verenigde Staten. The CW heeft de uitzendrechten en door de deal tussen The CW en Netflix kunnen we de reeks vervolgens zien in Nederland via de streamingdienst. Het vierde seizoen verscheen recent op Netflix, het is nu wachten tot het vijfde seizoen in de Verenigde Staten is afgerond.

Wil jij als eerste weten wanneer Jane the Virgin seizoen 5 naar Netflix komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?