Laatste nieuws over Netflix

The CW bestelt spin-off van Riverdale en Jane The Virgin

The CW heeft twee nieuwe spin-offs besteld. Het netwerk leerden we de laatste jaren kennen als leveranciers van onder meer Riverdale en Jane The Virgin en die twee series kunnen rekenen op nieuwe spin-offs. Die van Riverdale wordt momenteel Katy Keene genoemd, terwijl die van Jane The Virgin door het leven gaat als Jane the Novela.

Spin-off Riverdale

Voor Riverdale is het al de tweede spin-off die is aangekondigd. Afgelopen jaar maakten we al kennis met Chilling Adventures of Sabrina en nu staat een nieuwe spin-off klaar. The CW heeft namelijk een pilotaflevering besteld van Katy Keene, een personage uit de Archie Comics. Naast Katy maken we in die spin-off ook kennis met drie andere personages uit de stripverhalen. Katy en haar vrienden hebben in New York de droom om het te maken op Broadway.

Roberto Aguirre-Sacasa, de showrunner van Riverdale, schrijft het verhaal en wordt bijgestaan door uitvoerend producent Michael Grassi. Alhoewel tot op heden slechts een pilotaflevering is besteld, mogen we volgens Den of Geek vanwege de huidige populariteit van Riverdale wel uitgaan van de komst van de serie. Het is nog onduidelijk wanneer we Katy Keene mogen verwachten en of Netflix wederom een samenwerking regelt. Alleen op die manier kunnen we ook in Nederland razendsnel aan de slag met nieuwe afleveringen.

Spin-off Jane the Virgin

Naast Riverdale is er door The CW ook een spin-off besteld van Jane the Virgin. In mei 2018 werd bekend dat het na vijf seizoenen klaar is voor Jane the Virgin. Nu wordt er gewerkt aan een spin-off die door het leven gaat onder de naam Jane the Novela. Ieder seizoen staat een verhaal uit één van de boeken van Jane Villanueva centraal. Gina Rodriguez, die Jane speelt, is binnengehaald als verteller van het verhaal. Ook wanneer deze spin-off verschijnt, is nog niet duidelijk. Valentina Garza keert terug als uitvoerend producent.

Wil jij als eerst weten wanneer deze spin-offs op Netflix verschijnen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?