Laatste nieuws over Netflix

Spin-offs The 100 en Arrow staan nog altijd ‘in de planning’

De aangekondigde spin-offs van The 100 en Arrow staan vooralsnog niet in de programmering van The CW. Deze Amerikaanse zender heeft als eerste het najaarsschema bekendgemaakt, waaruit blijkt hoe groot de impact is van het coronavirus. Zo ontbreken beide spin-offs nog in ieder schema.

Grote producties pas in 2021 terug

Normaliter is het najaar van The CW gevuld met de grote en bekende series zoals Riverdale, Dynasty en DC-series zoals The Flash en Supergirl. Nu is dat niet het geval, want het najaar is gevuld met vooral externe titels en gaan deze grote series pas weer verder in 2021. Dat geldt dan dus ook voor de startdatum op Netflix.

Spin-offs nog niet op de kaart

Arrow kwam begin dit jaar tot een einde, terwijl deze maand het slotseizoen van The 100 begint. In beide slotseizoenen was een pilot verwerkt voor een spin-off. De verwachting was dat deze in het nieuwe televisieseizoen zouden beginnen, maar door de coronacrisis is alles opgeschoven. Komt van uitstel afstel? Als we de baas van The CW, Mark Pedowitz, mogen geloven niet.

Wachten tot ver in 2021?

“Beide projecten zijn nog volop in leven. We voeren actieve discussies om te bekijken wat we precies kunnen gaan doen. Met Warner Bros heb ik gesprekken. Daarbij hebben we een duidelijke strategie voor deze twee spin-offs en hopelijk krijgen we het voor elkaar.” Mocht dat het geval zijn, dan is de kans groot dat de series in het najaar van 2021 zullen beginnen. Mocht het proces sneller gaan, dan zou het voorjaar van 2021 mogelijk zijn.

Wachten op groen licht

Vooralsnog is het wachten op definitief groen licht van The CW om de producties in gang te zetten. Bij The 100 gaat het om een prequel, waarbij de mensen gevolgd worden die op aarde achterbleven. Daarmee speelt het verhaal zich dus zo’n 97 jaar voor het begin van The 100 af. De spin-off van Arrow heeft al een titel: Green Arrow and the Canaries. Dit speelt zich af in 2040 in Star City en draait om Mia Queen, Laurel en Dinah.