Laatste nieuws over Netflix

Squid Game had eigenlijk een heel ander einde

Het einde van de immens populaire Koreaanse serie Squid Game heeft inmiddels geleid tot de aankondiging van een tweede seizoen. Aanvankelijk liep het echter anders af met hoofdpersoon Gi-hun. De show had een ander einde, zo onthult bedenker Hwang Dong-hyuk.

Gi-hun maakt rechtsomkeert

Aan het einde van seizoen 1 van Squid Game is Gi-hun een rijk man, als enige overgebleven speler van de dodelijke kinderspelletjes. Hij gooit zijn leven om, verft zijn haar rood en is van plan om op een vliegtuig te stappen, dat hem naar zijn dochter in de Verenigde Staten moet voeren. Inmiddels is hij er echter achter gekomen dat de Squid Game-spelletjes helemaal niet ten einde zijn gekomen, waardoor hij rechtsomkeert maakt. Zie daar, de cliffhanger die de opmaat is voor een tweede seizoen.

Ander einde

In gesprek met Screenrant onthult Hwang Dong-hyuk echter dat het einde van Squid Game seizoen 1 er aanvankelijk anders uitzag. “Het was voor ons een worsteling om een goed slot te bedenken”, doet hij uit de doeken. “Uiteindelijk bleven er twee mogelijkheden over, waar onze voorkeur aanvankelijk lag bij een ‘alternatief einde’: Gi-hun zou op het vliegtuig stappen en vertrekken. Constant vroegen we ons echter af: is dat wel de juiste beslissing? Moet hij voor zijn familie kiezen, zijn eigen blijdschap najagen? Is dat dan de boodschap die we over willen brengen met de serie?”

De Squid Game-maker vervolgt: “Uiteindelijk trokken we de conclusie dat het einde niet in één lijn was met de boodschap van de serie. De vraag die we stellen in de serie is: waarom is de wereld geworden zoals hij nu is? En die vraag kon alleen maar gesteld worden als Gi-hun rechtsomkeert zou maken. En dat is dus hoe we bij het huidige einde terecht zijn gekomen.”

“Er komt inderdaad een tweede seizoen!”

Gelukkig maar, want nu wordt er dus ook een tweede seizoen gemaakt van de wereldwijde hit. Onlangs trad Hwang Don-hyuk naar voren met de volgende boodschap: “Er is zoveel druk, vraag en liefde voor een tweede seizoen. Het voelt alsof ik geen keuze meer heb. Er komt inderdaad een tweede seizoen. Op dit moment is het verhaal in mijn hoofd en ik ben alle planningen aan het uitwerken.” Maar… wanneer kunnen we seizoen 2 verwachten? “Het is te vroeg om nu al aan te geven wanneer alles zal gaan gebeuren. Eén ding kan ik wel beloven. Gi-hun keert terug om de wereld te helpen!”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?