Laatste nieuws over Netflix

Squid Game seizoen 2? “Vermoeiend om er al aan te denken”

Squid Game is hard op weg om de meest succesvolle Netflix-serie uit Zuid-Korea te worden. Wereldwijd staat de gewelddadige reeks op één in de toplijsten en er wordt dan ook al gesproken over een tweede seizoen. De makers hebben nu dan ook van zich laten horen over een potentieel Squid Game seizoen 2.

Afgerond verhaal.. met open lijntje

Voor degene die nog moeten beginnen aan Squid Game en vrezen voor een open einde. Dat is niet nodig. Het verhaal van Squid Game is vanuit de hoofdpersonen afgerond, want alle spellen zijn gespeeld. Máár er is wel op een slimme wijze een open lijntje gecreëerd voor het vervolg. Want de organisatie achter de bizarre spellen bestaat nog altijd en hoofdrolspeler Seong Gi-Hun wil de wraak nemen.

Koreaanse series meestal slechts één seizoen

De kracht van veel Koreaanse series is dat ze juist een afgerond verhaal vertellen. Afleveringen zijn vaak lang (al snel anderhalf uur) en seizoenen worden ook voorzien van veel afleveringen. Zo is er alle tijd om het gehele verhaal te vertellen en daarmee wordt in veel gevallen een punt gezet achter het geheel. Uiteraard zijn hier voldoende uitzonderingen op en Squid Game kan er daar zomaar één van worden. Showrunner Hwang Dong-huyk laat echter wel weten dat hij nog niet heeft gewerkt aan een mogelijk vervolg.

Zwaarder dan normaal

Dong-hyuk sprak met Variety, waar hij aangeeft momenteel eerst te werken aan een film (Killing Old Men Club). “Schrijven aan Squid Game was zwaarder dan normaal. Ik ben er zes maanden mee bezig geweest om het te schrijven en om de eerste twee afleveringen te herschrijven. Daarom zijn de plannen voor Squid Game seizoen 2 dan ook nog niet uitgewerkt. Het is al vrij vermoeiend om er over na te denken. Zodra de plannen worden voortgezet, dan zal ik er zeker niet meer in mijn eentje aan schrijven. Ik overweeg om een team van schrijvers samen te stellen en een aantal ervaren producers erbij te halen.”

Squid Game grootste Netflix-hit ooit

Ondanks de afhoudende woorden van de showrunner, lijken alle seinen op groen te staan. Ted Sarandos van Netflix heeft zich al laten ontvallen dat Squid Game wel eens de grootste Netflix-hit ooit kan worden. Daar komt bij dat dit het eerste grote succes voor Netflix uit Azië is, waar de streamingdienst uiteraard wil doorgroeien.

Genoten van Squid Game? Dan zijn deze series ook voor jou!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?