Laatste nieuws over Netflix

Staat Home Alone op Netflix?

Staat Home Alone op Netflix? Home Alone wordt richting de feestdagen weer uiterst populair. Ook op Netflix wordt de film veelvuldig gezocht, maar helaas is er slecht nieuws. Home Alone behoort op het moment van schrijven niet tot het aanbod van Netflix. En het ziet er niet naar uit dat hier verandering in gaat komen. We leggen uit hoe het komt dat Home Alone niet meer op Netflix te vinden is..

Home Alone

Home Alone is ieder jaar weer een groot succes in aanloop naar de feestdagen. Kevin McAllister is pas acht jaar oud en wordt per ongeluk vergeten als de rest van de familie op vakantie gaat. Kevin weet zichzelf prima te redden. Hij krijgt het echter een stuk moeilijker als de inbrekers Harry en Marv het gemunt hebben op het huis van de familie McAllister.

Komt Home Alone terug op Netflix?

Home Alone is helaas niet te bekijken op Netflix. In het verleden behoorde de film wel tot het aanbod van de streamingdienst, maar de rechten zijn alweer een aantal jaar niet meer in het bezit van de dienst. Dit heeft alles te maken met de maker van de film. De ultieme kerstfilm is gemaakt door 20th Century Studios, dit valt sinds 2019 officieel onder Disney. Deze partij wil het liefst alles in eigen beheer houden en zo is Home Alone tegenwoordig dan ook te vinden op Disney+. Het was zelfs zo dat in 2019 de films niet op de Nederlandse televisie mochten worden uitgezonden en iedereen dus doorverwezen werd naar Disney+. Het ziet er niet naar uit dat hier verandering in gaat komen, waardoor Home Alone niet terugverwacht wordt op Netflix. Wel zijn de films ook te bekijken bij Pathe Thuis.

Ondertussen zijn er wel andere films om de feestdagen mee door te komen. Zo heeft Netflix bijvoorbeeld een deel gesloten met Chris Columbus, de regisseur van Home Alone. De streamingdienst heeft eerste keus bij nieuwe titels van de maker en dat levert inmiddels The Christmas Chronicles en The Christmas Chronicles 2 op. Ook zijn er heel wat andere kerstfilms, check onze Kerstfilms Top 25.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als bekend is wanneer Home Alone op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?