Laatste nieuws over Netflix

Staat de film Deadpool ook op Netflix in Nederland?

De film Deadpool is op Netflix niet beschikbaar momenteel. Daar kan echter verandering in komen, wanneer Netflix voor de Nederlandse tak de streamingrechten weet te bemachtigen. Dit stuk legt uit wat de kansen van de komst van Deadpool op Netflix zijn. Ondertussen is de film wel te bekijken bij Pathe Thuis.

Marvel

Deadpool is een film uit de stal van Marvel en valt onder de X-Men filmserie. Marvel heeft in het verleden vele successen geboekt met films, zoals The Avengers, Iron Man, Guardians of the Galaxy en Spiderman. Na het grote succes van Deadpool in 2016 kon een vervolg niet uitblijven.

Deadpool 2 draait sinds 17 mei 2018 in de Nederlandse bioscopen. In het eerste weekend werden er direct verschillende records verbroken. Op de komst van Deadpool 2 op Netflix zullen we nog lang moeten wachten. Mogelijk is de eerste film van Deadpool wel dichter bij een release op Netflix.

Deadpool op Netflix Nederland

Deadpool is op Netflix een grote afwezige. De film is zeer populair en gebruikers van de streamingdienst willen Ryan Reynolds als Wade Wilson maar wat graag op het kleine scherm bekijken. Op dit moment staat Deadpool echter nog niet op Netflix. Is er een kans dat Deadpool in de nabije toekomst wel op Netflix verschijnt? Er zijn meerdere punten te bedenken waarom Deadpool wel in Nederland bij Netflix te zien zou kunnen zijn in de toekomst, maar er zijn ook redenen die de kansen doen slinken.

Waarom wel

Netflix heeft in het verleden regelmatig films van Marvel toegevoegd aan het aanbod, zelfs als ze nog vrij recentelijk in de bioscopen gedraaid hebben. Zo verschenen er verschillende films van Captain America op Netflix en zijn ook The Avengers aanwezig. Ook Doctor Strange, net als Deadpool, een van de kaskrakers van 2016 in de bioscopen staat op Netflix. Het Amerikaanse bedrijf weet dat Marvel-films erg populair zijn en is daarom bereid om de licenties hiervoor aan te schaffen. Dat heeft Netflix in het verleden meermaals aangetoond.

Voordat licenties van films beschikbaar zijn voor streamingdiensten moet de film een aantal stadia doorlopen. Bijvoorbeeld dat de film na de bioscoop eerst op DVD wordt uitgebracht en daarna nog wordt uitgezonden op televisie. Op deze manier kan de film meer geld opbrengen. Deadpool werd onlangs op televisie uitgezonden door Veronica en nu de tv-première is geweest liggen er misschien kansen voor Netflix om de licentie van Deadpool aan te kopen.

Waarom niet

Een grote reden waarom Deadpool niet op Netflix staat en niet zal komen heeft ook weer met Marvel te maken. Disney werkt achter de schermen aan een eigen streamingdienst, die in 2019 gelanceerd moet worden. Marvel maakt onderdeel uit van Disney en het bedrijf heeft al laten weten dat de kans klein is dat er nog nieuwe titels van Disney (en dus ook Marvel) bij andere streamingdiensten zullen verschijnen. Het zijn immers concurrenten van Disney geworden. Echter werkt Marvel wel met succes samen met Netflix aan series, zoals Daredevil en Jessica Jones.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als er meer bekend is over Deadpool op Netflix? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?