Laatste nieuws over Netflix

Dekker: “Netflix moet Nederlandse serie maken”

netflixAls het aan staatssecretaris Sander Dekker ligt zal er op korte termijn worden gestart met de productie van een Nederlandse Netflix-serie. De policitus was aanwezig bij de opening van het kantoor van Netflix in Amsterdam. Dit is de Europese vestiging van de streamingdienst.

Netflix is gevestigd in Silicon Valley, Californië. Door de grote uitbreidingen van het afgelopen jaar is er nu ook een Europese tak geopend. In het komende jaar zal de video-on-demanddienst ook nog gaan uitbreiden naar Azië en Oceanië. De stap richting Afrika en het Midden-Oosten lijkt dan ook op komst, zo maakt Joris Evers, hoofd communicatie in Europa, duidelijk bij de officiële opening van het hoofdkantoor in Amsterdam. “Het is nu nog het Europese hoofdkwartier, maar het is een kwestie van tijd voor het ook het hoofdkwartier is voor Afrika en het Midden-Oosten”, tekende Mediacourant op.

Het was voor Dekker ook het moment om de discussie voor een Nederlandse Netflix-serie weer op te pakken. In andere landen is er al een serie uitgezet. Denk daarbij aan Lilyhammer in Noorwegen en Marseille in Frankrijk. In ons land is er wel een eerste video-on-demandserie in productie. Zwarte Tulp van Videoland Unlimited verschijnt eind maart. “Nederland loopt immers al voorop als het gaat om het exporteren van tv-formats”, geeft Dekker aan om zijn standpunt kracht bij te zetten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie