Laatste nieuws over Netflix

Star Trek: Discovery 4 komt als een (ontploffende) raket naar Netflix

We hebben er lang op moeten wachten, maar de release van het vierde seizoen van Star Trek: Discovery staat eindelijk voor de deur. In november is het dan zover, en de nieuwe afleveringen beloven alles op z’n kop te zetten!

Unieke blik op het universum

Het verhaal van Star Trek: Discovery speelt zich chronologisch gezien af in de periode tussen de gebeurtenissen uit Star Trek: Enterprise en Star Trek: The Original Series. De serie vertelt het verhaal van de jonge, vrouwelijke Starfleet-officier Michael Burnham, die een behoorlijk traumatisch verleden heeft. Haar ouders werden lang geleden namelijk vermoord bij een aanval van de Klingons. Michael kwam terecht op de planeet Vulcan, waar ze opgevoed werd door Sarek (de vader van Spock). Door haar onconventionele opvoeding houdt ze er een unieke blik op het universum op na.

Anomalie bedreigt de hele Melkweg

In seizoen 4 van Star Trek: Discovery krijgen Michael en heel Starfleet te maken met een nieuwe en ontzettend grote bedreiging. Dit keer hoeven de good guys niet af te rekenen met een buitenaards wezen, maar is het een ‘gravitationele’ anomalie die ál het leven in de Melkweg bedreigt. De anomalie is liefst vijf lichtjaren groot en dreigt alles en iedereen uit te roeien.

“Dit is gigantisch!”

Actrice Sonequa Martin-Green, die de rol van Burnham speelt, vertelt in een interview: “Ik denk dat ik voor alle personages kan spreken als ik zeg dat niemand van ons zo’n grote bedreiging had verwacht, zo snel nadat we naar de toekomst gesprongen waren. Want dit is gigantisch!”

“Michael krijgt nogal wat voor haar kiezen”, gaat ze verder. “Man, hier gaan we weer met een gigantische, gigantische bedreiging.” Met haar rol hoopt Martin-Green jonge zwarte meisjes te inspireren: “Dat ik nu kapitein ben van de franchise en aan het roer van het schip sta als een zwarte vrouw, is voor mij belangrijk en voor de franchise ook.”

Negentien afleveringen

Seizoen 4 van Star Trek: Discovery krijgt maar liefst negentien afleveringen, waarvan de eerste op 19 november aanstaande in première gaat. Daarna volgt een wekelijkse release, hier en daar een uitzondering daargelaten.

Bekijk de trailer van Star Trek: Discovery 4

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?